Trucuri pentru a-ţi organiza bugetul de cumpărături

20 iulie, 2021
1 carti jpg jpeg

Dacă te regăseşti deseori în situaţia în care vizitezi un magazin şi nu te poţi abţine să nu cumperi produsele care îţi atrag atenţia, atunci este momentul să concepi un plan de organizare în ceea ce priveşte cumpărăturile, care să te ajute să îţi şi planifici bugetul lunar de care dispui.

Astfel vei realiza că în acest mod vei economisi o sumă de bani lună de lună, vei avea o stare de bine pe o perioadă îndelungată şi vei deveni o persoană mult mai organizată.

Planificarea sesiunilor de cumpărături este cel mai important factor de care trebuie să ţii cont, pe lângă care mai putem menţiona: planificarea unui meniu pentru toată săptămâna şi întocmirea unei liste de activităţi zilnice pe care să o respecţi. Să economiseşti bani prin organizarea cumpărăturilor va deveni o super-putere a ta, cu ajutorul acestor trucuri:

Indiferent care este pasiunea ta, fiind o activitate plăcută, nu poate fi exclusă din bugetul tău lunar, însă prin conceperea unui plan de cumpărături bine stabilit, nu te vei trezi că ai cheltuit jumătate de salariu doar pe această pasiune.

Dacă eşti o persoană căreia îi place să citească, poţi merge în cel mai apropiat anticariat, unde vei găsi o mulţime de reduceri cărţi, astfel că vei cumpăra titlurile dorite cu o sumă de bani mult mai mică. Dacă doreşti să economiseşti timp, poţi alege să vizitezi magazinul online al respectivului anticariat, undei vei găsi chiar mai multe cărţi ieftine din care să alegi. Astfel, vei avea o mai bună gestiune a finanţelor pe care doreşti să le aloci lecturii.

Orice pasiune ai avea, este important de reţinut că aceasta implică o planificare la fel de strictă ca şi în cazul cumpărăturilor pentru locuinţă ori pentru stabilirea zilnică a meniului. Este indicat să îţi planifici astfel de vizite în magazinele din care să achiziţionezi produsele care să-ţi susţină pasiunea, lunar sau bilunar şi, pe cât posibil, să ai o listă pregătită de dinainte.

O sumă importantă din venitul lunar este alocată achitării utilităţilor, astfel că pentru a avea o perspectivă reală asupra bugetului tău, este indicat să realizezi o listă a tuturor acestor plăţi şi să îţi planifici restul bugetului în urma totalului care îţi rămâne după ce ai achitat îndatoririle lunare. Pentru a te asigura că nu vei primi facturi mai mari decât consumul tău real, transmite indexul lună de lună şi asigură-te ca aparatele electronice şi electrocasnice fac parte din clasa economică de consum.

În prezent, majoritatea magazinelor doresc să îşi fidelizeze clienţii cu ajutorul reducerilor. Există, de asemenea, şi perioade din an în care majoritatea retailerilor oferă reduceri substanţiale, cum ar fi: schimbarea de sezon, sărbători, aniversări, lansare de produse. Asigură-te că te-ai înscris în programul de fidelizare al hipermaketurilor din zona ta, mai ales că multe dintre ele oferă şi aplicaţii în care vei primi oferte personalizate sau vouchere. O altă modalitate prin care poţi beneficia de reduceri este prin abonarea la newsletter-ul magazinului tău preferat.

Listele au rolul de a reduce stresul atunci când faci cumpărăturile destinate alimentaţiei, dar şi pentru a-ţi organiza activităţile zilnice. Pentru a obţine o eficienţă maximă, este ideal să îţi compui o listă pentru fiecare zi, împărţită în următoarele patru categorii:

  • Activităţi de realizat, unde poţi trece toate lucrurile pe care vrei să le faci în ziua respectivă;
  • De cumpărat, unde poţi completa cu tot ce îţi este necesar de cumpărat, şi astfel să îţi fie mult mai uşor să nu cheltui pe ceva care nu reprezintă o prioritate;
  • De contactat, unde poţi trece toate persoanele pe care doreşti să le contactezi în ziua respectivă;
  • Organizarea activităţilor pentru fiecare oră, aceasta va fi cea mai lungă listă şi va cuprinde toate celelalte activităţi pe care le ai de întreprins în ziua respectivă, dispuse pe fiecare oră, astfel că la sfârşitul zilei vei realiza cât de eficient şi organizat ţi-a devenit timpul.

Cea mai bună planificare a bugetului porneşte cu organizarea modului în care îţi faci cumpărăturile pentru casă. În această activitate poţi implica toţi ceilalţi membri ai familiei, astfel că vei putea oferi şi copiilor şansa ca ei să înveţe ce anume înseamnă educaţia financiară, dar le vei face cunoscute şi metodele prin care ei îşi pot organiza nu doar bugetul de cumpărături, ci şi timpul, astfel că vor deveni adulţi eficienţi în ceea ce vor face.



Recente pe Ok! Magazine

Ana Violeta Bănică, fiica prezentatoarei Andreea Marin, cu iubitul ei   Instagram jpg
Mircea Diaconu   Facebook (6) jpg
Iuliana Tudor (2) jpg
Nicole Kidman întinerită, GettyImages (1) jpg
Nicu Sârghea, toboșarul trupei VUNK Foto   Vunk   Facebook jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
Dan Grecu a murit   COSR 2 Marius Urzică jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
Cosmina Păsărin, Alin Gălățescu, Magda Coman, Camelia Șucu la Voices of Disability   PR jpg
White Brunch jpg
Cindy Crawford în Mexic, Profimedia (2) jpg
Ana Bodea JPG
FotoJet Ben (1) jpg
banner cristina cioran png
Donald Trump Jr  și Kimberly Guilfoyle, GettyImages (3) jpg
Iulia Vântur în roșu jpg
Salma Hayek și François Henri Pinault,  GettyImages (4) jpg
Roxana Ciuhulescu jpg