Randi a adoptat un nou regim de când stă acasă: "Când mă apucam să fac clătite, sub 40 de bucăţi nu concepeam să las tigaia din mână"
În plină pandemie, Randi şi-a anulat concertele, dar a devenit Chef în bucătărie. Şi-ar dori să gătească şi pentru alţii, dar până atunci experimentează diferite reţete şi se pregăteşte să lanseze o piesă nouă, în ton cu vremurile pe care le trăim.
„De când stau acasă, cred că prima schimbare în alimentaţia mea este aceea că, în primul rând, nu mai fac nicio greşeală când vine vorba de modul în care mă hrănesc! Înainte mai scăpam câte un desert cu prietenii acasă, mâncam dus de pofte uneori. Acum mănânc doar cât am nevoie şi tot regimul meu se bazează pe: ouă, orez, năut, batoane proteice şi pudre proteice, uneori şi brânză”, adăugând faptul că, dacă există produse care nu i-au lipsit niciodată din casă şi pe care le consideră esenţiale, acelea sunt cerealele.
În plus, el se numără printre cei cărora le place să gătească, însă spune că o face cu mai mult drag atunci când îi vin prietenii în vizită. „Acum mă bazez pe chestii mai simple, care se fac repede... Nu ţin atât de mult la gust, cât la aportul proteic pe care îl au produsele consumate”, spune el, iar unul dintre produsele preferate ale acestor zile este soia, „trasă la tigaie cu ceapă, usturoi şi orez”. În topul preferinţelor sale culinare, printre preparatele pentru care spune că şi prietenii lui l-ar recomanda ca bucătar se află mâncarea cu gust exotic, asiatic, cu unt de cocos, ghimbir şi peşte proaspăt. „Sunt fascinat de condimentele şi gusturile din ţările asiatice. Înainte mâncam peşte şi fructe de mare mai mult, însă statul în casă e opusul mersului la vânat de produse exotice prin marketuri!”, adaugă artistul.
La capitolul mentori culinari îi indică fără dubii pe bunica lui şi… pofta de a mânca. Ultima l-a şi condus repede spre principiul „nevoia te învaţă”, pe care l-a aplicat de mic, în bucătărie. Deşi mâncarea preferată în copilărie era alcătuită din cartofi prăjiţi cu ou, de care spune că încă se simte atras, primul preparat pe care a învăţat să îl facă a fost… clătita. „Eram uşor obsedat de dulciuri când eram mic şi când mă apucam să fac clătite, sub 40 de bucăţi nu concepeam să las tigaia din mână”
Iată şi una dintre reţele cu care speră să îşi inspire şi fanii cu acelaşi stil alimentar : „Năut fiert, aproximativ 250 de g, pisat după fierbere şi amestecat cu fasole roşie, ceapă, condimente asiatice, boia afumată şi ou! Toată pasta se modelează în chifteluţe, se lasă la odihnit (o expresie culinară simpatică) şi apoi acestea se dau la cuptor, aproximativ 40 de minute. O să obţineţi chifteluţe vegetariene gustoase şi sănătoase”, spune solistul.