Reacţii în străinătate după incendiul din clubul Colectiv
Reacţiile din străinătate după incidentul din club Colectiv nu s-au lăsat prea mult aşeptate.
Preşedintele Poloniei Andrzej Duda - care a sosit luni seară la Bucureşti, venit pentru o vizită oficială - a venit la locul tragediei direct de la aeroport. Andrzej Duda a depus la locul tragediei un buchet de flori şi a aprins lumânări în memoria victimelor.
Şi Ambasada SUA în România a transmis sâmbătă condoleanţe familiilor, prietenilor şi cunoştinţelor celor care şi-au pierdut vieţile în incendiul produs vineri seară la un club din centrul Bucureştiului. „Ambasada Statelor Unite ale Americii a aflat cu profundă tristeţe despre teribila tragedie de azi-noapte dintr-un club din centrul Bucureştiului. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiilor, prietenilor şi cunoştinţelor celor care şi-au pierdut vieţile. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă de asemenea către numeroasele persoane rănite, care, sperăm, se vor recupera cât mai rapid“, a transmis ambasada într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.
Numeroase reacţii în străinătate după incidentul din clubul Colectiv
De asemenea, şi Guvernul Spaniei şi-a exprimat profunda consternare cu privire la tragedia din clubul Colectiv: „Guvernul Spaniei transmite, de asemenea, condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor, şi le doreşte însănătoşire grabnică şi deplină răniţilor. Spania transmite tot sprijinul său şi este solidară cu autorităţile şi poporul român în aceste momente triste", se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Spaniei în România. "Ambasada se află în acţiune, sprijinind cetăţenii spanioli afectaţi de incendiul din club Colectiv".
Preşedintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, i-a trimis o scrisoare de condoleanţe preşedintelui Klaus Iohannis, exprimându-şi simpatia pentru victimele tragediei de vineri seară. „Simt tristeţe şi durere când mă gândesc la tinerii care au fost victime. Transmit condoleanţe familiilor lor şi sper că cei care au fost răniţi se vor recupera rapid”, a precizat Ilves în scrisoare.
Reacţii în străinătate după incendiul din clubul Colectiv vin şi de la supraviţuitori ai tragediei similare de la clubul Station din SUA
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, se declară consternat de tragedia din Clubul Colectiv, şi transmite compasiunea sa familiilor afectate. Paul Brummell a scris sâmbătă dimineaţa, pe contul său de Twitter, că este şocat de vestea tragediei din centrul Capitalei şi spune că este alături de familiile afectate.
Şi supravieţuitori ai incendiului de la clubul Station din SUA, în urma căruia au murit 100 de oameni şi 230 au fost răniţi, întristaţi de tragedia de la Bucureşti
"Este atât de asemănător. Mă întristează", a declarat Claire Bruyere, din Warwick, a cărei fiică în vârstă de 27 de ani, Bonnie Hamelin, a murit în incendiul din 2003 de la clubul de noapte Station din oraş. "Nici nu vreau să mă gândesc prea mult la asta", a adăugat ea.
Incendiul de la clubul Station, unul dintre cele mai grave din istoria SUA, a fost declanşat de artificiile folosite în timpul unui concert al formaţiei Great White, care au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului. O sută de oameni au murit şi 230 au fost răniţi.
În mod asemănător, incendiul de vineri noapte de la clubul Colectiv din Bucureşti a fost declanşat de artificiile folosite în timpul unui concert.
Potrivit ultimului bilanţ, în urma incendiului izbucnit vineri noapte în clubul Colectiv au murit 32 de persoane. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.