News

Actori români care s-au călugărit

de admin

Actori români care s-au călugărit

Înainte erau unii dintre cei mai cunoscuţi actori ai României, acum sunt retraşi pentru a-l servi cât mai bine pe Dumnezeu. Au renunţat la carierele lor pentru a se dedica vieţii monahale. Haideţi să aflăm, aşadar, care sunt acei actori români care s-au călugărit! Mihai Coadă, alias Nelu Curcă din ”La Bloc”, este unul dintre acei actori care au fost convinşi să renunţe la profesie pentru a se dedica unui vieţi în slujba Domnului. Toată lumea a fost surprinsă la auzul acestei veşti, având în vedere cât de îndrăgit era actorul. Însă, iată că la patru ani de la terminarea îndrăgitului serial, actorul ploieştean a anunţat că renunţă la carieră şi la viaţa lumească şi că se călugăreşte, urmându-şi chemarea interioară.

Într-un interviu acordat revistei ”Lumea Credinţei”, fostul actor a povestit cum această dorinţă de a se călugări ”i-a bântuit” multă vreme viaţa şi cum a decis să pornească în sfârşit pe calea credinţei. ”În 1997 voiam să îmi las meseria. Dar nici chemare categorică spre călugărie nu aveam. Aveam aşa, o iubire faţă de viaţa monahală, dar nu eram hotărât. Într-un pelerinaj la Sâmbăta de Sus, mi-am zis: „Vreau să îl cunosc pe părintele Teofil!”. Am căutat chilia părintelui, am bătut la uşă şi părintele m-a primit. Când i-am luat mâna şi i-am sărutat-o, el a zis: „Ce mâini fine ai! Ce eşti?”. „Actor”. „Unde?” „La Ploieşti”. ”La Toma Caragiu, acolo?”. „Da, părinte”. „Şi ce s-a întâmplat?”. „Părinte, vreau să-mi las meseria...”. „Da’ de ce?”. „Păi... joc şi comedii...”. „Ce comedii? O scrisoare pierdută?”. Zic: „Şi mai deocheate!”. „Mda... Dar conştiinţa ta ce-ţi spune?”. „S-o las!”. „Atunci las-o!”.

Însă, deşi toată lumea credea că în 2012 actorul s-a retras într-un astfel de lăcaş sfânt, aflăm că aceasta a fost o informaţie parţial falsă. Actorul a renunţat într-adevăr o perioadă la cariera sa, pentru a dedica mai mult timp lui Dumnezeu, însă nu s-a călugărit.

Mariana Buruiană a fost una dintre cele mai frumoase şi talentate actriţe de pe scena artistică românească. Actriţa a rămas şi astăzi în inimile spectatorilor graţie rolurilor din piesele de teatru şi din filmele de succes, însă astăzi actriţa se află departe de lumina reflectoarelor, alegând să-şi petreacă viaţa în slujba Domnului. Aceasta a renunţat la cariera de succes pe care o avea în anii 1990 pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu pe cala rugăciunii, a smereniei şi a iertării, deşi încă nu s-a călugărit.

Maria Buruiană a jucat în filme precum: "Drumeţ în calea lupilor", "Patima", "Figuranţii", "Să mori din dragoste de viaţă" şi "Domnişoara Christina".

Şi actorul Dragoş Pâslaru a ales o viaţă monahală, în detrimentul celei în faţa reflectoarelor. Acesta a făcut acest pas după ce a luat o bătaie soră cu moartea, în timpul revoltei minerilor, în 1990. Actorul s-a retras după acest moment greu din viaţa lui pe vârful masivului Buila (Vâlcea), la 1.500 de metri altitudine. Acesta a ales să trăiască fără apă şi curent, într-o chilie minusculă, iar drept răsplată reprezentanţii Râmnicului au decis ca Dragoş Pâslaru să fie hirotonit în preoţie. La emoţionantul moment au participat şi foştii colegi de scenă ai fostului actor, printre care şi Claudiu Bleonţ, Magda Catone şi Manuela Harabor.

Modifică Setările