Royals

Adevăr şi ficţiune în serialul The Crown. Secretele familiei regale britanice au fost expuse

Adevăr şi ficţiune în serialul The Crown. Secretele familiei regale britanice au fost expuse camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Poveşti pe care familia regală le-ar fi vrut uitate au revenit în actualitate, graţie succesului producţiei Netflix. Secretele de la palat au fost expuse!

Prinţii de Wales au avut şi momente bune

Când Charles a cunoscut-o pe Diana, prin intermediul surorii sale, Lady Sarah, a fost plăcut impresionat. „Era o adolescentă de 16 ani foarte veselă, amuzantă şi atrăgătoare“, avea să spună prinţul despre prima lor întâlnire. Actorul Josh O’Connor, care-l interpretează pe Charles în sezonul 4 al serialului, susţine că acesta era un singuratic până s-o întâlnească pe Diana. „În momentul în care ajunge în ziua nunţii lui, este convins că face ceea ce trebuie“, adaugă actorul. Asta în ciuda celebrei lui fraze din cadrul interviului de după logodnă, când, întrebat dacă el şi Diana sunt îndrăgostiţi, Charles a răspuns: „Orice ar însemna chestia asta... îndrăgostiţi“.

Sora lui Charles, geloasă pe Diana

Când fermecătoarea Prinţesă Diana apare în viaţa familiei regale, sora mai mică a lui Charles, Prinţesa Anne, este eclipsată de nou-venita la curtea regală. În serial, se dă de înţeles că Anne este frustrată din cauza comparaţiei cu această femeie mai tânără şi mai frumoasă. În realitate, relaţia dintre cele două a fost şi mai tensionată. Experţii regali susţin că Anne o considera prostuţă şi slabă pe Diana şi ura felul în care cumnata ei se folosea de presă pentru a se promova.

Lady Diana a dansat, în public, pentru Charles

S-a întâmplat în decembrie 1985, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Royal Opera House din Londra. Acest show avea, de obicei, un invitat-surpriză care participa cu un număr în cadrul spectacolului. În acel an, invitatul a fost Diana, spre surpriza unui Charles care n-a ştiut acest lucru până când a văzut-o dansând. Ei bine, la un moment dat, Diana s-a furişat din loja pe care o împărţea cu Charles şi şi-a făcut, apoi, apariţia pe scenă, alături de cunoscutul balerin britanic Wayne Sleep. Cei doi au avut o secvenţă de dans pe melodia Uptown Girl a lui Billy Joel. În ciuda ovaţiilor frenetice primite din sală de cei doi, Charles nu s-a ridicat în picioare atunci când i-a aplaudat, la rândul lui. Reacţia lui Charles a fost modul lui de a-i arăta Dianei că nu este de acord cu această încălcare a etichetei regale.

Camilla şi Diana au luat masa împreună, la... Ménage à Trois

Fosta amantă şi viitoarea soţie ale lui Charles, să se întâlnească de bunăvoie şi nesilite de nimeni, ca două prietene vechi, într-un local cu un aşa nume ironic? Mai ironic e că această scenă din The Crown chiar a avut loc în realitate, într-un restaurant denumit chiar aşa, Ménage à Trois. Nu ştim care a fost motivul real al întâlnirii celor două, deşi în serial se sugerează că Charles a vrut ca viitoarea lui soţie să se împrietenească cu fosta.

Prima impresie despre Margaret Thatcher

Într-un episod din sezonul 4 aflăm că familia regală îşi testa invitaţii, atunci când aceştia îşi petreceau weekendurile la castelul Balmoral. A fost cazul premierului Margaret Thatcher, invitată alături de soţul ei, Denis, să petreacă ceva timp cu regina şi familia ei la reşedinţa acesteia din Scoţia. Nu ştim dacă Doamna de Fier a eşuat în toate, precum în serial: şi-a luat în bagaj doar pantofi nepotriviţi, a încălcat protocolul, ajungând prea devreme la cină. Cert este că - spun istoricii, Thatcher chiar a împrumutat de la regină o pereche de cizme de cauciuc, pantofii ei decupaţi fiind nepotriviţi pentru vremea şi relieful din Scoţia.

Modifică Setările