Ce s-a schimbat pentru Kate Middleton, după ce a început chimioterapia. Altă dietă, alt stil de viață

2 aprilie 2024   Royals

Kate se recuperează în liniște la refugiul ei din Norfolk, Anmer Hall, în timp ce este supusă unui tratament de chimioterapie preventiv epuizant. Nu este deloc ușor, iar schimbările în stilul ei de viață sunt uriașe!

Știm deja că mama regală a prinților George, Charlotte și Louis era o persoană foarte activă, prietenă cu sportul și foarte fit. Deocamdată, nu îi mai sunt recomandate exercițiile fizice intense pe care le practica altă dată. Deocamdată, tot ce este intens a fost pus pe pauză, scrie publicația HELLO!, care a întrebat un medic ce modificări apar în viața unei persoane care urmează chimioterapia preventivă.

Prințesa de Wales, care și-a făcut public diagnosticul de cancer luna trecută, și-a luat concediu și cel mai probabil se concentrează pe o rutină specifică pentru a-și vindeca „mintea, corpul și spiritul” – dar ce înseamnă asta pentru stilul ei de viață?

Sursa citată a discutat cu profesorul Ramia Mokbel, un dermatolog specialist în cancerul de piele și screening, fondatoarea Clinicii London Skin and Mole de la HCA Healthcare, care a dezvăluit că această chimioterapie preventivă poate provoca „daune colaterale” în organism!

Drept urmare, devine esențial să urmezi o dietă sănătoasă, să te bucuri de un regim de exerciții fizice blânde și să faci mici schimbări în stilul de viață pentru a te asigura că organismul se poate recupera.

„Chimioterapia preventivă, cunoscută și sub denumirea de chimioterapie adjuvantă, se administrează după o intervenție chirurgicală de îndepărtare a cancerului și atunci când scanările nu arată nicio dovadă de răspândire a cancerului în altă parte. Scopul său este de a eradica orice celule canceroase rămase care pot migra în sânge sau care s-au răspândit spre alte organe, cum ar fi măduva osoasă, ficat sau plămâni.

Având în vedere că acest tratament vizează celulele ascunse, adesea provoacă leziuni colaterale, ducând la efecte secundare precum căderea părului, un număr scăzut de celule albe, imunitatea redusă la infecții și inflamație intestinală", a dezvăluit profesorul Ramia Mokbel pentru HELLO!

Prințesa Kate are nevoie de o dietă special adaptată

O dietă sănătoasă, echilibrată, plină de multe fructe, legume, antioxidanți și grăsimi nesaturate sănătoase precum omega 3 este extrem de benefică în timpul chimioterapiei.

Foto: GettyImages & Profimedia

Mai multe