Întâlnire la cel mai înalt nivel. Ce a discutat Prințul William cu Joe Biden în SUA

3 decembrie 2022   Royals

Președintele american s-a întâlnit cu moștenitorul tronului britanic în Boston, în timpul celor trei zile petrecute de Prințul William și Prințesa de Wales pe tărâm american.

Palatul Kensington a dezvăluit că cei doi au înpărtășit amintiri plăcute despre regretata Regină Elisabeta a II-a, cu ocazia întâlnirii lor speciale, dar au „atacat” și alte subiecte. William și Kate Middleton s-au aflat în Boston pentru cea de-a doua ceremonie Earthshot Prize Awards, o inițiativă ambițioasă de-ale prințului de-a propune soluții pentru problemele de mediu cu care se confruntă întreaga omenire.

Prințul William a creat aceste premii fiind inspirat de discursul fostului președinte american John F. Kennedy, din 1962, când a făcut o promisiune incredibilă la acea vreme – că USA va ajunge pe Lună.   

După ce Biden l-a întâmpinat pe William în fața Bibliotecii și a Muzeului Prezidențial JFK, cei doi au stat de vorbă timp de jumătate de oră. Palatul Kensington ne informează că cei doi „au avut o discuție plăcută și prietenească, dar, în același timp, plină de substanță”. Mai mult, William și-a făcut cunoscută ambiția sa cu privire la premiul ceremoniei inițiate de el.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, a dezvăluit că s-a discutat despre prioritizarea măsurilor de combatere a încălzirii globale, dar și despre importanța sănătății mentale.

Soții Biden s-au întâlnit cu familia regală britanică de mai multe ori de-a lungul timpului, Joe Biden și soția sa participând, în septembrie, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, în Londra. Odată aflat în Boston, William a ținut, de asemenea, să-i mulțumească președintelui american că a participat la ceremonia funerară a regretatei regine britanice.  

Călătoria de trei zile a Prințului William și a lui Kate Middleton în Boston marchează prima deplasare a soților regali în SUA din 2014 încoace, când vizitaseră orașul New York. Will și Kate mai fusesră peste ocean după nunta lor din 2011, când au fost în California.

Foto - GettyImages, Profimedia

Mai multe