Regele Charles rupe tăcerea după ce-a fost acuzat de rasism. Reacția a apărut în numai câteva ore!

30 noiembrie 2023   Royals

Un scandal fără precedent. Asta pare că s-a declanșat la palat, unde toată lumea încearcă să minimizeze efectele acuzațiilor din cartea Endgame asupra actualului monarh și ale Prințesei de Wales. Care e reacția Regelui Charles?

Business as usual. Asta e aparența pe care o păstrează familia regală britanică zilele acestea, când s-a iscat un scandal-monstru după lansarea cărții Endgame, a lui Omid Scobie, în care a fost atacată constant familia regală britanică.

Regele Charles a făcut un prim comentariu pe 30 noiembrie, la foarte scurt timp după ce ediția olandeză a cății Endgame a făcut publice cele două nume regale care au comentat culoarea pielii primului copil al lui Meghan Markle înainte ca simpaticul Archie să vină pe lume.

La numai câteva ore după ce Piers Morgan a făcut publice cele două nume ale membrilor seniori ai familiei regale, a apărut și prima reacție a Regelui Charles chiar în timpul unei vizite de 48 de ore în Dubai.  

Regele Charles a ajuns în Dubai pentru a lua cuvântul la summitul despre schimbările climaterice, COP28, și, la scurt timp după sosire, a avut o întrunire de 30 de minute cu președintele Nigeriei, Bola Ahmed Tinubu.

Președintele nigerian și regele britanic și-au dat mâna călduros, după care Tinubu l-a întrebat pe monarh cum se simte. Am fi zis că trebuia să fie o simplă politețe, însă Charles a oferit un răspuns surprinzător de sincer, din care n-au lipsit cuvinte precum „șoc” și „îmi revin”.

„Sunt bine, aproape bine”, a răspuns Regele Charles. Fără să facă nicio referire la scandalul în care a fost implicat fără voia sa, suveranul britanic a ținut să adauge un detaliu relevant, pentru a nu se face presupuneri de niciun fel. „Am avut o aniversare antică recent, încă îmi revin din șocul simțit atunci”, a explicat acesta.  

Președintele și regele s-au întâlnit la un hotel din Dubai înainte de conferința în care se discută despre energie, mediu, Commonwealth și situația complicată dintre Gaza și Israel. Aceasta a fost prima întâlnire dintr-o serie întreagă susținută între mai mulți lideri mondiali.

Cum spuneam, e business as usual pentru rege și restul familiei sale. S-a întors la datorie, lucru pe care l-a învățat atât de bine de la mama sa, Regina Elisabeta a II-a, care a dat dovadă de loialitate Coroanei toată viața sa.

foto - GettyImages

Mai multe