Incredibil! Harry a apelat la vechii prieteni pentru a demara operațiunea „Întoarcerea acasă a prințului”

1 septembrie 2024   Royals

Imaginile din ultimii ani cu Harry îngândurat sau de-a dreptul trist ne demonstrează tuturor că fiul cel mic al regelui nu se simte în apele lui în SUA, iar acesta pare să fie motivul pentru care prințul a cerut sfatul foștilor lui angajați și vechilor prieteni din Marea Britanie ca să-și plănuiască întoarcerea acasă. Temporară sau definitivă?

The Mail on Sunday a publicat un material care ne-a luat pe toți prin surprindere. Surse din apropierea Ducelui de Sussex au divulgat că acesta se consultă cu oameni din „vechea lui viață” ca să-și încheie exilul american, după ce s-a arătat dezamăgit de sfaturile primite de la experții americani pe asemenea probleme… delicate.

Metoda americană vs metoda britanică

„Harry refuză să mai aibă de-a face cu tot felul de PR-i de la Hollywood și caută acum ajutorul vechilor lui prieteni și consilieri. A ajuns la concluzia că trebuie să facă lucrurile altfel, pentru că ceea ce face în momentul de față n-are efectul scontat. Pe scurt, își schimbă modul de operare”, a conchis sursa publicației sus amintite. Dar cu ce scop?    

Aceste discuții fac parte dintr-un plan mai amplu al strategiei de „reabilitare” a Prințului Harry în ochii englezilor. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Ca Harry să petreacă mai mult timp acasă, în țara lui natală, să-și repare relația cu tatăl lui, Regele Charles al III-lea, și, foarte posibil, să se întoarcă măcar parțial la îndatoririle regale.

Are oare Harry în vedere și împăcarea cu fratele său? Se pare că acest lucru nu e un scop realist în prezent, însă, săptămâna trecută, tatăl celor doi frați regali a apelat la sfaturile unui lider religios în privința iertării. Iar Harry s-a consultat și el cu cineva „din vechea gardă”, care e cunoscut pentru loialitatea sa și discreție.

Planul secret

Unul dintre acești noi consilieri ai lui Harry a trasat deja un plan care are în vedere întoarcerea prințului în cercurile selecte britanice și, mai mult de-atât, „reluarea unor îndatoriri regale”. Nu se știe deocamdată ce strategie e preferată de fiul suveranului britanic, momentan este receptiv la ceea ce au să-i spună toți cei care-i erau pe vremuri aproape.  

Unul dintre vechii prieteni ai prințului e de părere că „dacă Harry se întoarce în UK fără tam-tam, fără să fie promovat în acest sens și ia parte la diverse evenimente publice de mare amploare, are mari șanse să recucerească inima englezilor. E posibil să fie redus la munca de jos și să aibă voie doar să taie niște panglici și atât, pentru o vreme, însă chiar și asemenea activitate i-ar reda cheful de muncă”. Evident că revenirea lui la îndatoririle regale e posibilă „doar dacă anumiți membri ai familiei regale permit acest lucru”.

Criza de la mijlocul vieții?

Ce s-a întâmplat mai exact cu Prințul Harry în ultima perioadă? În primul rând, luna aceasta împlinește 40 de ani, o vârstă importantă care, cel mai probabil, i-a dat mult de gândit sărbătoritului din 15 septembrie. Este el fericit în acest moment al vieții lui? La o mică introspecție, e posibil să-și fi dat seama că ceva lipsește din viața lui, iar acum încearcă să schimbe modul de-a face lucrurile pentru a se simți mai bine.

Drept urmare, ducele a trimis niște mesaje pe WhatsApp unui număr de vechi prieteni din Marea Britanie, care, încântați de perspectivă, au demarat „Operațiunea Aducerea înapoi a lui Harry din întuneric”. Prietenii speră ca fostul secretar privat al lui Harry, Edward Lane Fox, să uneltească întoarcerea prințului. „Dacă poate face cineva asta, Edward poate! Data trecută când l-am văzut, îmi venea să-l iau de umeri și să-i spun: «Adu-l înapoi pe băiatul nostru!». Acum e momentul perfect!”, a dezvăluit unul dintre prietenii vechi al lui Harry.

Meghan e de acord?

Cum rămâne cu Meghan Markle în toată această strategie de aducere înapoi a lui Harry în Europa? Ei bine, cei doi soți regali nu divorțează! Cel puțin nu încă, dacă ne e permisă gluma. Harry și Meghan, care și-au petrecut ultimii patru ani din viață într-un exil autoimpus în California, nu ard de nerăbdare să se întoarcă permanent în Marea Britanie, nu plănuiesc o schimbare de domiciliu permanentă.

Cu alte cuvinte, soția prințului e la curent cu planul lui Harry de-a recuceri publicul și presa britanice, însă probabil nu știe amplitudinea operațiunii, nu știe că vechii lui prietenii îl vor de tot înapoi pe Harry.

foto - GettyImages

Mai multe