Telefonul pe care Prințesa Diana l-a dat la 5 dimineața. „M-a întrebat panicată ce să facă”

10 iulie 2024   Royals

Fostul purtător de cuvânt al regretatei Lady Di, care a fost un apropiat de-ai Prințesei Diana, a vorbit despre momentul în care fosta soție a actualului rege britanic l-a sunat panicată după o noapte nedormită.

Fostul angajat regal a dezvăluit ce s-a întâmplat în ziua în care s-au publicat acuzațiile Prințesei Diana la adresa familiei regale britanice.

Dickie Arbiter (83) a lucrat pentru familia regală britanică timp de 12 ani, până în 2000, mai exact a colaborat cu Regina Elisabeta, Prințul Charles de pe-atunci și Prințesa Diana. Iar acum a stat de vorbă cu cei de la Telegraph despre ziua în care cartea explozivă scrisă de Andrew Morton,  Diana: Her True Story, a fost publicată în 1992.

Fostul ei purtător de cuvânt a primit un telefon de la Diana, la 5 dimineața, în care era întrebat disperat „Ce să fac??”: „I-am spus că nu se poate șterge nimic cu buretele, să păstreze tăcerea, să nu răspundă la telefon și că o voi însoți la următorul eveniment doar pentru a-i ține pe oameni la distanță de ea”, și-a amintit Arbiter despre conversația privată avută cu Lady Di.

Dickie a spus că a fost atunci trimis la primul stand de ziare ca să ia „prima ediție a ziarelor din acea zi”, pentru a vedea toată lumea cum a fost primită și comentată cartea revelatoare a prințesei.

Citind pentru prima dată ceea ce a declarat prințesa în cartea respectivă, angajatul regal a recunoscut că a rămas „mască”. Volumul lui Morton, care s-a vândut în 5 milioane de exemplare în acel an, a detaliat zbaterile psihice cu care avea de-a face prințesa, dar și problemele din mariajul ei cu actualul rege britanic. Diana n-a ezitat să vorbească nici despre amanta de atunci a lui Charles, actuala Regină Camilla, și confruntarea dintre ele două.

Cartea cu pricina a afectat mult familia regală și, la nici șase luni de la publicarea volumului de mare succes, cuplul regal și-a anunțat separarea. Charles și Diana au divorțat în 1996.

Arbiter este acum comentator regal și a ținut să precizeze modul său de mijlocire între familia regală și presa britanică: „Nu spuneam niciodată «no comment», pentru că tot timpul era ceva de spus, să fim sinceri. Și nici nu ignoram telefoanele pe care le primeam”, a dezvăluit acesta adăugând că singurul protocol pe care trebuia să-l respecte tot timpul era „să nu apar niciodată în fața camerei”.

„Totuși n-am respectat regula de aur atunci când Prințul Charles și-a rupt brațul la un meci de polo și era presa grămadă în fața spitalului Cirencester Cottage. Charles mi-a mulțumit după aceea că am fost direct”, a conchis acesta.

foto - Profimedia

Mai multe