3.000 de spectatori la deschiderea TIFF

26 mai 2018   News

Ieri seară, cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania a început cu proiecţia sold aut a controversatului film israelian Foxtrot

Gala de deschidere TIFF

Este vorba despre pelicula regizată de Samuel Maoz, care a câştigat Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneţia în 2017 şi care s-a aflat pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscarul pentru cel mai bun film străin. În acelaşi timp, Foxtrot a câştigat zece trofee din partea Academiei de Film Israeliene, deşi ministrul israelian al Culturii a declarat că s-a bucurat pentru că Foxtrot nu a luat Oscarul! O controversă care nu a făcut decât să atragă şi mai mult atenţia publicului.

Echipa Foxtrot: starul Lior Ashkenazi, regizorul Samuel Maoz şi tânărul actor Yonaton Shiray

Ieri seară, la Gala de deschidere a TIFF din Piaţa Unirii, 3.000 de spectatori s-au adunat la proiecţia Foxtrot, în prezenţa actorului din rolul principal, Lior Ashkenazi, şi a regizorului Samuel Maoz. Preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, şi Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, au deschis seara vorbind despre amploarea şi programul TIFF 2018. Mihai Chirilov i-a dedicat această ediţie marelui regizor Lucian Pintilie. În memoria regretatei Doina Cornea, a rulat scurtmetrajul Păpuşa, despre lupta celei care a fost un simbol al curajului şi al rezistenţei împotriva comunismului.

Tudor Giurgiu

Mihai Chirilov

Seara a continuat cu proiecţia Foxtrot, un film foarte aşteptat de publicul TIFF, care a luat contact cu creaţiile regizorului Samuel Maoz încă din 2010, când acesta a venit la Cluj cu primul său lungmetraj. Doamna Tamar Samash, Ambasadoarea Israelului în România, a păşit ieri seară pe covorul roşu, alături de echipa de producţie a filmului. Regizorul Samuel Maoz, starul israelian Lior Ashkenazi şi tânărul actor Yonaton Shiray s-au declarat copleşiţi de atmosfera din Cluj.

Proiecţia Foxtrot a fost un real succes

Mai multe