A fost dezvăluită identitatea tatălui biologic al lui Marilyn Monroe, la 60 de ani de la moartea divei

5 aprilie 2022   News

Chiar dacă Marilyn Monroe a fost o sirenă a ecranului, nimic din strălucirea de la Hollywood n-a putut înlocui nefericirea din copilărie, atunci când n-a avut parte de căldura părinţilor.

De fapt, marea durere a lui Marilyn a fost că nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, cu toate că diva l-a căutat toată viaţa. Ei bine, noul documentar Marilyn, Her Final Secret, care va fi lansat în luna iunie în Franţa, face o investigaţie chiar în acest aspect al vieţii lui Marilyn: descoperirea identităţii tatălui ei biologic.

Acest documentar se bazează pe o anchetă condusă de Ludovic Orlando, un expert în genetică care lucrează în sudul Franţei. Orlando a folosit o mostră de păr de-a lui Monroe, care i-a fost livrată de către John Reznikoff, un licitator şi autentificator renumit, precum şi o mostră de salivă de la un strănepot al presupusului tată al lui Monroe, Charles Stanley Gifford.

„Părul pe care l-am folosit de la Monroe a fost colectat de persoana care i-a îmbălsămat corpul în ziua în care a murit şi am putut extrage 22% din profilul ei genetic datorită unui fragment de ADN găsit în keratina”, a spus François Pomès, regizorul şi producătorul documentarului. „Lucru care m-a atins cel mai mult a fost să văd reacţia familiei lui Gifford, care a fost copleşită de aceste dovezi de necombătut”, a spus Pomès.

De fapt, Marilyn a fost conştientă de posibilitatea ca acest bărbat să fie tatăl ei biologic, lucru dovedit în documentarul de mai sus. Charles Stanley Gifford a cunoscut-o pe mama lui Marilyn, Gladys, pe când aceasta lucra la o casă de producţie de film şi era deja căsătorită, dar despărţită de soţul ei de-atunci.

Femeia s-a îndrăgostit de Gifford şi a rămas însărcinată cu el în anul 1925 (Monroe s-a născut în 1926), dar acesta nu şi-a asumat responsabilitatea familiei. Mai târziu, o Marilyn adolescentă a vrut să-şi cunoască tatăl, vizitându-l la ferma pe care acesta o deţinea în California, însă bărbatul a respins-o de fiecare dată. Într-un final, Gifford a încercat şi el s-o întâlnească pe Monroe pe când aceasta era deja o stea la Hollywood, în 1961, însă, de data aceasta, diva a fost cea care n-a mai vrut să aibă de-a face cu el.

Mai multe