Boris Johnson, premierul britanic, a fost internat de urgenţă în spital la 10 zile după ce a fost infectat cu coronavirus

6 aprilie 2020   News

Nu şi-a revenit! Starea de sănătate a premierului Marii Britanii continuă să fie una nu prea bună, la doar 10 zile de când a fost infectat cu coronavirus. Boris Johnson se află în spital!

Medicii au decis internarea după ce organismul lui nu a dat semne de vindecare rapidă, iar simptomele bolii au continuat: „Este o măsură de precauţie, pentru că premierul continuă să aibă simptome persistente de coronavirus la 10 zile după ce a fost testat pozitiv”, a spus purtătorul lui de cuvânt. Se pare că premierul britanic rămâne în spital pentru „investigaţii de rutină”, scrie BBC. Cel mai probabil, premierului britanic i se vor face radioagrafii la plămâni, mai ales dacă are dificultăţi de respiraţie. De asemenea, i se vor verifica funcţiile inimii printr-o electrocardiogramă şi i se vor face analize de sânge pentru a verifica nivelul de oxigen, numărul de leucocite, funcţiile hepatice şi renale, precizează digi24.ro.

Cu toate acestea, în perioada de carantinare, Boris Johnson a fost foarte activ. El a făcut recent apel la cetăţeni să păstreze distanţarea socială şi să stea în casă, precizând că a ordonat Poliţiei să îi oblige la carantină pe cei care vor refuza să o facă.

Boris Johnson a lucrat de acasă, din izolare, după ce a anunţat că a fost testat pozitiv la coronavirus la 27 martie.

Veşti îngrijorătoare vin şi despre logodnica sa, Carrie Symonds. Aceasta este însărcinată, iar pe Twitter a scris că a stat o săptămână în pat având unele simptome, dar nu a fost testată pentru coronavirus.

Mesajul lui Donald Trump pentru Boris Johnson

Preşedintele Americii a ţinut neapărat să adreseze un mesaj premierului britanic imediat după ce a aflat de starea lui: "Toţi americanii se roagă pentru el. Este un mare prieten, un desăvârşit gentleman şi un lider măreţ. Sper şi sunt sigur că va fi bine. E un bărbat puternic, o persoană puternică".

Mai multe