De ce nu mai bea Lucian Mîndruță alcool: "La început a fost greu"

6 iunie 2022   News

Suferința tată lui l-a impresionat atât de mult încât a decis să renunțe la alcool. Lucian Mândruță recunoaște că boala părintelui său, care s-a datorat acestui viciu periculos, l-a făcut să se îndepărteze de licorile bahice.

Jurnalistul mărturisește că sunt ani de când nu mai bea nici măcar la vreo petrecere.

“De vreo 7-8 ani nu mai beau alcool deloc. Cu nicio ocazie, niciodată. N-a fost o chestie legată de vreo problemă personală. Doar că mi-am văzut tatăl murind de o boală legată tocmai de consumul de alcool și mi-am zis că asta nu trebuie să mi se întâmple și mie.

La început a fost greu, mai ales la mesele de sărbători, la petreceri… și mai ales pentru că alternativele erau puține. Azi, berea fără alcool a ajuns o opțiune decentă, nu mai e sucul acela acidulat și dulce de la început. Are chiar gust de bere, așa cum mi-o aduc aminte.

Azi, citind un articol, am descoperit că nu sunt singurul în situația asta: tot mai mulți oameni în toată lumea renunță la alcool.

Poate pentru că studiile de ultima ora spun că nu există o cantitate “sănătoasă” - da, nici celebrul pahar pe zi nu e bun pentru inimă. Dar și poate pentru că viață e scurtă și merită s-o trăim cu luciditate? Nu știu. Știu că nu mai simt că pierd ceva. Ba din contra: câștig ore bune de muncă în fiecare săptămână!

Nu mai zic că nu mai există mahmureală. Ceea ce va doresc și vouă!”, povestește Lucian Mîndruță.

Mai multe