Donald Trump, împușcat într-o încercare eșuată de asasinat. Atenție, imagini cu impact emoțional!

14 iulie 2024   News

În cursul zilei de ieri, candidatul la președinția americană era cât pe ce să-și piardă viața după ce cineva din mulțime a deschis focul asupra lui.

Aseară, Donald Trump a fost rănit la ureche când a fost împușcat în timpul unei încercări de asasinat desfășurate în Pennsylvania. Fostul președinte de 78 de ani s-a apucat subit de ureche la scurt timp după ce s-au auzit câteva focuri de armă și-a fost nimerit în ureche. Serviciile Secrete au făcut imediat scut lângă el în țipetele disperate ale oamenilor strânși la mitingul electoral.

Înconjurat de ofițerii de la Serviciile Secrete, Trump a prins puteri și a ridicat un pumn în aer, cu sângele șiroindu-i din ureche, în semn de victorie. „Luptați!”, a țipat atunci candidatul la prima funcție în stat, iar mulțimile animate i-au răspuns înflăcărate: „SUA!”.

În timpul incidentului regretabil, o persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite și se află în stare critică în spital. Poliția a dezvăluit că cele trei victime sunt toate de sex masculin.

După încercarea de asasinat asupra fostului președinte american, fiica acestuia, Ivanka Trump, i-a transmis acestuia toată dragostea ei și a spus că se roagă pentru America în aceste momente dificile pentru țară.

„Te iubesc, tata, acum și întotdeauna!”, a scris aceasta pe X. „Mulțumim pentru toate rugăciunile și pentru dragostea adresată tatălui meu și celorlalte victime ale unei violențe inutile în Butler, Pennsylvania!”, a conchis Ivanka Trump.

Kevin Rojek, ofițerul FBI responsabil cu păstrarea liniștii la mitingul electoral de aseară, a declarat că nu s-a descoperit încă un motiv pentru ceea ce el numește „încercarea de asasinat a fostului nostru președinte”.  

FBI a indentificat mai târziu persoana care a tras asupra lui Donalt Trump ca fiind un bărbat de 20 de ani, Thomas Matthew Crooks pe numele lui. acesta a deschis focul de pe un acoperiș unde avea vizibilitate asupra omului politic care ținea un discurs pe scenă în fața a mii de oameni, la ora 18.15.

Crooks, din Bethel Park, Pennsylvania, a fost împușcat mortal de către lunetiștii din Serviciile Secrete. Donald Trump a fost dus la spital pentru tratament, după care a fost externat. Purtătorul său de cuvânt, Steven Cheung, a declarat ulterior că fostul președinte american „este bine”.

foto - Profimedia, GettyImages

Mai multe