Karim Benzema, starul echipei de fotbal Real Madrid, riscă 10 luni de închisoare în ”Dosarul Sextape”

22 octombrie 2021   News

Fotbalistul este acuzat că a contribuit la şantajul la care a fost supus fostul său coechipier din naţionala Franţei, Mathieu Valbuena.

Unul dintre cei mai buni atacanţi francezi, Karim Benzema (33), actualmente golgeterul şi căpitanul lui Real Madrid, este implicat într-un scandal de proporţii. El este acuzat de complicitate la tentativă de şantaj, legat de nişte imagini compromiţătoare cu fostul său coechipier, Mathieu Valbuena (37), şi soţia sa.

Scandalul a izbucnit în vara lui 2015, când mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime.

Karim Benzema, deţinătorul unei averi de 70 de milioane de dolari, este acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, 150.000 de euro, pentru a evita difuzarea înregistrării video respective. Unul dintre cei care încercau să-l şantajeze pe Valbuena era Karim Zenati, prieten din copilărie cu Benzema.

Aşa-numitul "Dosar Sextape" a ajuns pe masa tribunalului din Versailles, iar parchetul a cerut condamnarea lui Karim Benzema la 10 luni de închisoare şi amendarea lui cu 75.000 de euro.

În timpul procesului, avocatul lui Mathieu Valbuena a solicitat 150 de mii de euro drept despăgubire, motivând că familia şi imaginea fotbalistului a fost distrusă: ”L-a distrus din punct de vedere sportiv, familial. Peste noapte, din cauza acestui scandal, a pierdut totul”.

Iar Federaţia Franceză de Fotbal, care se constituie parte civilă în proces, a cerut o despăgubire simbolică de un singur euro.

Scandalul i-a afectat mult şi familia lui Benzema.Karim este căsătorit din 2016 cu fotomodelul şi influencerul Cora Gauthier, care i-a dăruit un fiu, pe nume Ibrahim. Fotbalisul mai are o fiică dintr-o altă relaţie. 

Foto: Instagram, Profimedia

Mai multe