Meryl Streep i-a adus un omagiu lui Margaret Thatcher

11 aprilie 2013   News

Protagonista filmului biografic despre viaţa Doamnei de Fier s-a arătat impresionată de vestea morţii Baronesei, elogiind-o pentru puterea şi pentru caracterul ei.

Protagonista filmului biografic despre viaţa Doamnei de Fier s-a arătat impresionată de vestea morţii Baronesei, elogiind-o pentru puterea şi pentru caracterul ei. Rolul lui Margaret Thatcher a fost unul dintre principalele proiecte artistice din cariera lui Meryl Streep, actriţa fiind recompensată cu un Oscar pentru interpretare. Aşa că nu e de mirare că actriţa a fost impresionată să audă de dispariţia fostului premier britanic.

Streep consideră că, deşi contestată de mulţi britanici din cauza măsurilor economice dure pe care le-a luat în timpul mandatului său, Thatcher rămâne o mare figură a istoriei contemporane şi una dintre personalităţile feminine care au reuşit să-şi câştige locul în sistemul politic, într-un mediu intolerant şi sexist.

„Margaret Thatcher a fost o deschizătoare de drumuri pentru femei în politică. Este greu să-ţi imaginezi o parte din istoria actuală fără să iei în considerare acţiunile ei. Dar pentru mine a fost simbolul ambiţiei”, a declarat actriţa, prezentând totodată condoleanţe familiei.

Foto: pagina oficială

Mai multe