Surpriză! Cine i-a asigurat lui Carmen Iohannis ținutele din turneul în Africa?

27 noiembrie 2023   News

Prima Doamnă a României a apelat, de data aceasta, la un alt designer român pentru a-i asigura garderoba de călătorie.

Carmen Iohannis a avut prilejul de-a se bucura din nou de vară, în timp ce în țară temperaturile au scăzut sub zero grade, însoțindu-l pe președintele Klaus Iohannis în turneul în Africa. Prin urmare, și garderoba sa a trebuit adaptată nu doar vizitelor oficiale, ci și temperaturilor și umidității ridicate din Kenya, Tanzania, Zanzibar și Senegal.

De data aceasta, însă, Prima Doamnă a României a inclus printre ținutele sale niște piese vestimentare din colecția altui designer român decât eram obișnuiți, unul care a avut ocazia de a-și etala stilul pe o clientă cu statut oficial. Este vorba despre creatoarea de modă Maria Marinescu, care i-a propus soției președintelui outfituri în nuanțe deschise și, care mai ales, a convins-o să poarte lungimea potrivită și să aibă încălțăminte închisă.

Prima dintre ținutele semnate Maria Marinescu și purtate de Carmen Iohannis a fost compleul ecru, cu fustă și sacou cu mâneci trei sferturi și două rânduri de nasturi, pe care l-am văzut la întâlnirea acesteia cu perechea prezidențială kenyană.

Citește și:

Imagini inedite cu Carmen Iohannis în Nairobi! Ce ținute a etalat în vizita din Kenya

Relaxați și în haine lejere, soții Iohannis au mers în safari împreună cu gazdele lor din Kenya

Cea de-a doua ținută a fost rochia roz pal cu flori albe, realizată dintr-un material ușor, cu închidere cu fundă la gât, pe care a purtat-o cu o pereche de pantofi nude cu negru cu baretă - un model atipic pentru Carmen Iohannis. Cu această ținută, doamna Iohannis a mers la liceul de fete Uthiru, din Kangemi, în cadrul vizitei de stat în Kenya.

Iar o a treia creație Maria Marinescu - și preferata designerului - a fost afișată în Cabo Verde, unde Prima Doamnă a optat pentru un costum din rochie și bluzon oversized, dintr-un material alb înflorat.

Totuși, soția președintelui n-a renunțat la plăcerea de-a purta una dintre modelele sale favorite, o rochie cloș fără mâneci, cu centură în talie și un mic fronseu la decolteu, într-o nuanță fondantă. Creația îi aparține designerului ieșean Andreea Tincu, la care Prima Doamnă apelează adesea pentru ținutele din vizitele externe.

FOTO: Administrația Prezidențială, Instagram

Mai multe