Lifestyle

Ce frumoasă era Zina Dumitrescu în tinereţe! FOTO

Ce frumoasă era Zina Dumitrescu în tinereţe! FOTO camera-retro icon Vezi galeria 18 poze

"Mama Zina", aşa cum era alintată de manechinele sale, a fost un exemplu de eleganţă şi de rafinament, dar avea şi o frumuseţe aparte.

Basarabeancă la origini, creatoarea de modă Zina Dumitrescu a fost una dintre cele mai frumoase femei din România în perioada anilor '70. Mărturie stau şi câteva fotografii păstrate în albumul de amintiri al creatoarei. 

Puţină lume ştie că Zina Dumitrescu a fost şi actriţă în anii tinereţii. Cea mai notabilă apariţie a sa în calitate de actriţă pe marele ecran a fost cea din filmul „Tată de duminică”.

În film, Zina Dumitrescu apare tot în rol de amfitrioană a unei case de modă, la prezentarea unei colecţii. De o frumuseţe rară, elegantă şi distinsă într-o rochie de culoare roşie şi cu o siluetă de invidiat, Zina Dumitrescu are o replică memorabilă în film: „Şi acum, din triplu voal cu lână”. În pelicula mai sus-menţionată, Zina Dumitrescu a avut şansa de a juca alături de mari artişti, nume grele ale filmului şi teatrului din România: Amza Pellea, Gina Patrichi şi Olga Delia Mateescu. 

Iată şi alte fotografii de arhivă cu frumoasa Zina Dumitrescu. (vezi galeria foto)

Citește și ...