Case Regale

Cei mai relaxaţi membri ai familiei regale britanice! Zara Tindall, nepoata cea mare a reginei Elisabeta, şi soţul ei fost rugbist sunt cei mai modeşti. Ea a renunţat la titlul regal

Cei mai relaxaţi membri ai familiei regale britanice! Zara Tindall, nepoata cea mare a reginei Elisabeta, şi soţul ei fost rugbist sunt cei mai modeşti. Ea a renunţat la titlul regal camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Am putea spune că este cel mai fericit cuplu de la palat. Fără să ceară titluri şi reverenţe, nepoata cea mare a reginei şi soţul ei fost rugbist sunt cei mai modeşti şi, în acelaşi timp, relaxaţi membri ai familiei regale.

Zara Phillips actuală Tindall, fiica cea mică a Prinţesei Anne şi a primului ei soţ, Mark Phillips, a ieşit mereu din peisaj când e vorba despre cutumele şi pretenţiile regale. În ciuda originii ei nobile, verişoara preferată a Prinţilor William şi Harry a vrut dintotdeauna să fie privită ca o tânără obişnuită, fără titlu şi fără să ceară apelative pompoase precum „Alteţă regală“.

Acest stil de viaţă fără niciun artificiu regal i-a fost impus Zarei chiar de către părinţii ei, singura fiică a Reginei Elisabeta, Prinţesa Anne (70), şi campionul ecvestru Mark Phillips (72). Cei doi i-au cerut suveranei să nu le acorde titluri regale copiilor lor, Zara (39) şi Peter (42). În mod curios, Zara i-a fost recunoscătoare mamei sale pentru această mişcare, căci a câştigat libertate. Libertatea de a-şi urma visul şi de a concura în competiţiile de sărituri cu caii peste obstacole, dar şi aceea de a-şi clădi o viaţă alături de un bărbat cu origine modestă şi cu… nasul rupt, fostul jucător de rugby Mike Tindall (42).

A nu se confunda modest cu sărac, căci alesul rebelei Zara nu are chiar cel mai de plâns background. Fiul unui manager de bancă şi al unei asistente sociale, Mike a fost căpitanul echipei de rugby a Angliei, cu care a câştigat, în 2003, chiar şi campionatul mondial. Faptul că atât nepoata reginei, cât şi rugbistul frecventau acelaşi mediu sportiv le-a încrucişat drumurile. Cei doi s-au întâlnit într-un bar din Sydney, cu ocazia campionatului mondial de rugby din 2003, iar primul pas l-a făcut Zara. Nici nu se cuvenea altfel, căci nu-i de ici, de colo să flirtezi şi să încerci să agăţi o figură regală.

Ei bine, blondina i-a lăsat numărul ei de telefon unui coechipier de-ai lui Mike, cerându-i acestuia să o sune. „Vrea să-i dai un mesaj şi să-i spui unde vei ieşi după finala campionatului, ca să te însoţească şi ea“, îşi aminteşte Mike că i-a spus colegul de echipă. Aşa cum era de aşteptat, Mike i-a dat acel mesaj. Un an mai târziu, mai exact în aprilie 2004, cei doi îşi făceau apariţia oficială ca un cuplu. Cum era de aşteptat, alesul Zarei trebuia să treacă testul impunătoarei sale mame, Prinţesa Anne.

„Mama Zarei este o legendă, iar tatăl ei este încântător, la rândul lui. Prietenii mei mă tot întreabă cum mi se pare viaţa în sânul familiei regale, însă toţi sunt cu picioarele pe pământ“, adaugă fostul sportiv. După o relaţie de aproape şase ani, în timpul căreia fiecare dintre cei doi şi-a urmat şi ambiţiile sportive, Mike şi Zara şi-au anunţat logodna, în decembrie 2010. Modestia lor s-a tradus şi în nunta organizată în iulie 2011, una fără toată acea pompă regală de care au avut parte verişorii şi verişoarele Zarei, ci discretă şi privată, la care au fost invitaţi doar prieteni apropiaţi şi membri ai familiei, ceremonia având loc la o biserică din Scoţia.

"Mama Zarei este o legendă, iar tatăl ei este încântător, la rândul lui." Mike Tindall

Chiar dacă acest cuplu nu îşi duce existenţa într-un apartament înghesuit, ci într-o casă cu suprafaţă generoasă şi cu o curte imensă, care aparţine familiei regale britanice, privilegiile celor doi se cam termină aici. Neavând statut regal, Mike şi Zara nu beneficiază de aport financiar din partea contribuabililor şi-şi câştigă traiul independent.

Veniturile lui Mike vin din jobul de comentator sportiv, iar Zara este susţinută de sponsorii câştigaţi în timpul competiţiilor de hipism. „Nu vor să aibă de-a face cu multe lucruri care vin la pachet cu poziţia lor în familia regală. Sunt foarte prietenoşi şi abordabili“, susţine un prieten de-al cuplului… neregal. Acest cuplu a revenit în atenţia presei britanice în decembrie anul trecut, şi asta doar pentru că aveau de dat o veste bună.

Fiica Prinţesei Anne este din nou însărcinată, urmând să devină mamă a treia oară. Anunţul a fost făcut de soţul Zarei, în cadrul podcastului pe care îl co-moderează, într-un mod nicidecum formal: „Al treilea Tindall este pe drum!“. Acesta a mai glumit că, deoarece copilul a fost conceput în timpul pandemiei, ar trebui să fie numit Covi sau Covina, în funcţie de sexul bebeluşului. Este posibil ca acest al treilea Tindall, pe care cei doi şi l-ar dori băiat, să se nască în timpul verii, cel mai probabil în luna iunie 2021.

Soţii Tindall sunt deja părinţii a două fetiţe, Mia, de şase ani, şi Lena, de doi ani, pe care admiratorii regali au avut ocazia să le vadă alergând vesele pe la numeroase evenimente în aer liber. Regina Elisabeta a II-a, care o îndrăgeşte foarte mult pe Zara, este foarte încântată de veste, cu atât mai mult cu cât cunoaşte foarte bine suferinţa din trecut a nepoatei sale preferate. Aceasta a pierdut nu mai puţin de două sarcini, atunci când încerca să rămână gravidă pentru a doua oară. Zara şi soţul ei au fost primul cuplu regal care a vorbit public despre pierderea unei sarcini în decembrie 2016, la doi ani după naşterea primului lor copil, Mia.

Doi ani mai târziu, într-un interviu pentru Sunday Times, Zara a mărturisit că a mai pierdut şi o a doua sarcină înainte să rămână, într-un final, însărcinată cu mezina ei, Lena. Una peste alta, Mike şi Zara Tindall au parte de toată simpatia noastră, tocmai prin faptul că sunt atipici, deşi ar putea profita de ceea ce li se cuvine prin apartenenţa lor la cea mai bogată familie din Anglia. Pe soţii Tindall n-o să-i vedeţi la evenimente regale scorţoase şi nici la recepţii rafinate, ci mai degrabă la plimbări nepretenţioase prin natură, la o bere în puburile tradiţionale sau la cumpărături în magazinele locale, ca orice englez de rând. Înţelegeţi, acum, de ce sunt plăcuţi de toată lumea?

Foto: Profimedia

Modifică Setările