News

Cum a fost copilăria lui Florin Piersic. Marele actor a împlinit 85 de ani

Cum a fost copilăria lui Florin Piersic. Marele actor a împlinit 85 de ani camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

E ziua de naştere a marelui actor Florin Piersic!

Ziua de 27 ianuarie e o zi specială, e ziua în care a venit pe lume Florin Piersic. Acum împlineşte 85 de ani, o vârstă onorabilă pe care nu s-a sferit să o spună, recunoască! Ştim multe despre cariera sa impresionantă, despre rolurile pe care le-a interpretat. 

De-a lungul anilor a vorbit şi despre viaţa personală, despre familia lui. Mama a jucat un rolul important în viaţa lui, tot ea l-a învăţat să se roage. Actorul a dezvăluit acum ani de zile că e o persoană credincioasă încă din copilărie.

A avut o copilărie fericită, dar a trecut şi printr-un moment de mare încercare. Actorul păstrează şi azi icoana Sfintei Paraschiva, la care mama lui s-a rugat pentru el în copilărie, când a fost foarte bolnav: „Am fost foarte bolnav şi mama mea o noapte întreagă, cu icoana – pe care o am, o păstrez tot timpul – la care mama s-a rugat şi a spus: «Dacă mi-ai luat-o pe Lucica, nu-l lua pe Florinel!»”

Părinţii lui Florin Piersic erau amândoi originari din Bucovina. El şi-a petrecut copilăria la Corlata, Pojorâta, Cajvana, Cernăuţi. Când a fost foarte bolnav, locuia cu părinţii la Sibiu, pe Strada Hecht nr. 2.

De ce nu îşi serbează Florin Piersic ziua de naştere: "Şi dacă nu ne vom vedea faţă în faţă, fie pe scenă, fie pe micul ecran, asta nu înseamnă că vă iubesc mai puţin"

De această dată, marele actor a decis să nu marcheze această aniversare în pandemie. Piersic se simte trist la gândul că tot mai mulţi oameni pierd în fiecare zi lupta cu acest virus nemilos, iar unii dintre ei i-au fost prieteni. “Voi ştiţi că n-am avut niciodată reţineri în a-mi spune vârsta. Sunt actori şi mai ales actriţe care parcă sunt născuţi pe 29 februarie, aşa că înaintează în vârstă o dată la patru ani.

De fapt dacă mă gândesc bine, acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranţă, cu bucurie. O să vedeţi şi voi când veţi ajunge aici, ceea ce vă doresc din toată inima! An de an, televiziunile, presă şi mai ales voi, publicul m-aţi sărbătorit, m-aţi răsfăţat, m-aţi aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate şi toată iubirea voastră, cu recunostiinţă.

În teatru, indiferent ce se întâmplă în viaţă actorilor de pe scenă, se spune: „Spectacolul trebuie să continue”. Ei trebuie să fie acolo, să între în pielea personajelor lor , să vă aducă un zâmbet în suflet, sau o lacrimă în colţul ochiului. Anul ăsta, aveam în plan o altfel de întâlnire, pentru că ştiţi că a devenit aproape o tradiţie să îmi petrec ziua de naştere pe scenă, cu voi alături . M-am gândit mult la asta.

Şi acum vine marele „Dar”. Copii, e prea multă tristeţe în lume. De curând mi-am pierdut un prieten de o viaţă, Rocco- Grigore Rusu, care a fost răpus de boală asta blestemată, iar o minunată partenera a mea, se zbate acum între viaţă şi moarte, din acelaşi motiv. Vă spun drept: mi se pare cam nepotrivit, să ne ţinem de sărbătoriri. Şi dacă nu ne vom vedea faţă în faţă, fie pe scenă, fie pe micul ecran, asta nu înseamnă că vă iubesc mai puţin.

Anul asta este anul Vărsătorului, aşa că sunt convins că ne aşteaptă lucruri minunate, numai să trecem odată de perioada asta nefericită. VA ROG să aveţi grijă de voi şi de cei din jurul vostru. Fiţi buni unii cu alţii şi la anul, facem o sărbătorire şi pentru 85 şi pentru 86 la un loc! E o promisiune! Va pup cu dragoste!”, spune Florin Piersic.

Ce pensie are celebrul Florin Piersic. Atât primeşte lunar marele actor român în vârstă de 84 de ani

O ţară întreagă îi ştie numele! O ţară întreagă îl respectă şi îi mulţumeşte pentru toată activitatea sa de zeci de ani. Florin Piersic este un maestru! Este unul dintre cei mai iubiţi actori, unul dintre cei mai cunoscuţi. Joacă în piese de teatru şi acum, rar îl mai vedem la evenimente. Dar cum se descurcă acesta din punct de vedere financiar?

Conform unei analize făcute de jurnalista Loredana Ştefu, la Antena 3, se poate spune că marele actor Florin Piersic încasează de la stat o pensie în valoare de 2.000 de lei căreia i se adaugă o îndemnizaţie lunară de la Uniunea Teatrală din România în valoare de 2.700 de lei. În total, 4.700 de lei. E mult, e puţin?

Foto: arhivă, Click

Modifică Setările