Lifestyle

Două comedii marca Netflix au fost filmate în România! FOTO

Două comedii marca Netflix au fost filmate în România! FOTO camera-retro icon Vezi galeria 20 poze

De Sărbători, filmele romantice şi comediile de Crăciun sunt cele mai gustate de public. Două astfel de producţii au fost turnate la Sinaia şi Carei.

Două dintre filmele de sezon au fost filmate aproape integral în România. Este vorba despre producţiile "A Christmas Prince" (Un prinţ de Crăciun) şi "The Princess Switch", apărute pe platforma Netflix.

Pentru cel dintâi, filmările s-au concentrat la Sinaia, piesa centrală a filmului fiind chiar impunătorul Castel Peleş, prezent în film în nenumărate cadre ample. Acţiunea filmului se petrece într-o ţară imaginară, Aldovia (probabil cu aluzie sonoră la Moldova, Moldavia), condusă de o monarhie. O bloggeriţă originară din Statele unite ajunge în Aldovia pentru a scrie despre prinţul ce urmează să fie încoronat chiar de Crăciun.

Cele mai multe scene ample sunt filmate panoramat, cu drona, la Peleş, dar echipa de filmare a luat cadre şi la Aeroportul Aurel Vlaicu, Palatul Bragadiru (scenele din momentul balului regal), Muzeul Naţional Cotroceni, Ateneul Român (scena discursului) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, în amfiteatru (pentru scenele cu întrunirile parlamentului din Aldovia).

Un alt obiectiv românesc a fost pe lista prducătorilor Netflix. Castelul Karolyi apare în ipostaze extrem de spectaculoase în filmul american „The Princess Switch”, având-o în rolul principal pe actriţa Vanessa Hudgens. Acţiunea e similară celei din povestea "Prinţ şi cerşetor", doar că adusă în zilele noastre şi având personaje feminine: cu o săptămână înainte de Crăciun, Margaret, minunata ducesă de la Montenaro, schimbă locul cu Stacy, o “fată obişnuită” din Chicago, care arată exact ca ea. Cu ajutorul magic al lui Moş Crăciun, Margaret se îndrăgosteşte de frumosul coleg al lui Stacy, în timp ce Stacy se îndrăgosteşte de logodnicul lui Margaret, prinţul moştenitor.
 
Pentru realizarea acestei producţii, alături de actorii sosiţi din SUA şi Marea Britanie, peste 100 careieni şi sătmăreni, au participat în lunile februarie şi mai la filmări în calitate de figuranţi. Filmările au avut loc în Castelul Károlyi, în locaţia fostei Primării, pe platoul din faţa actualei Primării şi zona pietonală de pe strada 1 Decembrie 1918, unde a fost amenajat un târg de Crăciun.
 
Mai multe capturi în acest sens au fost făcute publice de către cei care au vizionat deja filmul, disponibil de vinerea trecută pe Netflix.

Comentarii

Modifică Setările