News

EXCLUSIV Albertina Ionescu: „Nu este simplu pentru un bărbat să aibă alături o femeie puternică“

EXCLUSIV Albertina Ionescu: „Nu este simplu pentru un bărbat să aibă alături o femeie puternică“

După un 2018 în care am văzut-o din nou îndrăgostită, anul acesta o provoacă la un nou început de drum. despre despărţirile line şi începuturile pline de entuziasm am stat de vorbă cu prezentatoarea tvr în cea mai bună versiune a ei.

E xtrem de discretă, Albertina Ionescu acordă rar interviuri. Asta şi pentru că, înainte de toate, se consideră jurnalist şi preferă să adreseze ea întrebările. Dar şi pentru că, aşa cum am descoperit, este un om sensibil, care nu vrea să-şi pună viaţa sub vreo lupă toxică, plină de spini. Dar pentru că începutul de an este un moment al bilanţului şi rezoluţiilor, i-am propus să treacă peste aceste bariere, provocând-o la o discuţie sinceră şi profundă. A lăsat în 2018 o relaţie cu Valentin Butnaru (Antena 1), transformată într-o prietenie, şi a început 2019 cu inima deschisă şi senină. Despre alegerile din viaţa personală şi noutăţile din cea profesională, în cele ce urmează.

OK!: Cu ce eşti ocupată în perioada asta?

Albertina: După un 2018 extrem de aglomerat, dar foarte încântător pe toate planurile, 2019 este pentru vacanţă şi relaxare în prima parte, după care, ca-n fiecare primăvară, încep proiectele. Anul acesta, proiectul căruia o să-i dau suflet este o platformă online, goodnews.ro, împreună cu alte trei personalităţi. Vom fi vizibili toţi pe platformă, fiecare cu domeniul lui. Eu voi fi pe jurnalism TV.

Mă gândeam că ai fi putut fi şi pe fashion, tu având o linie de accesorii...

Clutch-urile Albertine’s e un proiect pe care l-am pus în stand-by, nu ştiu acum când o să mai am timp să creez poşete. Dar având mereu o sete teribilă de a mă dezvolta şi de a învăţa, mă bucur să pot să fac şi alte lucruri.

Şi atunci te vei dedica platformei online. Şi ceilalţi trei sunt jurnalişti?

Trei din patru suntem din zona media: Alexandru Constantin (Prima TV), Elida Toma (Antena 1) şi Elena Prodan (PR & Marketing). Dar nu vom avea aceeaşi treabă în platformă. Vom acoperi domenii diferite. Va fi cineva şi pe fashion.

Uite, tu ai fost fidelă TVR-ului, dar pentru că ţi-ai dorit, în acelaşi timp, ceva nou, ăsta e răspunsul.

Da, se împlinesc 19 ani acum, în martie, de când lucrez pentru Televiziunea Română şi alături de ei.

Ce te-a fidelizat?

Aşa sunt eu. Anul trecut, când mi-am dat seama că au trecut 18 ani, m-am gândit că e o viaţă de om. Aveam 18 ani când am intrat în televiziune şi este un majorat petrecut alături de oameni atât de interesanţi şi inteligenţi. În TVR ai parte de esenţă şi m-am regăsit foarte mult în valorile televiziunii române, în istorie. Atâta timp cât rezonez nu am de ce să plec şi nu am de ce să schimb ceva.

Nu ai fost niciodată ispitită să treci în curtea altei televiziuni?

Am fost ispitită. Au fost oferte, am purtat discuţii, însă văzând ceea ce mi se cere să prezint, m-am gândit mult şi am cântărit: ce-mi place mai mult – expunerea şi un salariu dublu sau triplu sau valoarea informaţiei pe care o transmit către telespectator. Punând în balanţă, am ajuns la cei 19 ani în TVR.

Majoritatea ar fi ales banii şi expunerea.

Am ales şi partea financiară, dezvoltând alte proiecte de suflet pentru mine. Şi când dorm sunt jurnalist, şi când dorm mă gândesc la ce ştiri să fac şi cum să abordez anumite subiecte şi anumiţi oameni. Şi dacă nu faci cu sufletul ceea ce faci, mai bine nu mai faci, iar eu am ales să mă regăsesc în tot ceea ce fac, să fiu mândră de mine, să dorm liniştită şi să fiu împlinită cu jobul meu, pentru că acolo ne petrecem cel mai mult timp. Şi dacă nu faci ceva ce-ţi place şi nu eşti înconjurată de oameni valoroşi, atunci ce rost mai are?!

Ţi-o aminteşti pe Albertina care intra în TVR la 18 ani? Cum era ea atunci?

Albertina la 18 ani avea 3 joburi, ca şi acum.

Ce joburi?

Eram instructor la o agenţie de talente şi aveam împreună cu mama un atelier de croitorie, dar unde făceam accesorii pentru căţei. Şi munceam non-stop. Iar când am intrat la facultate, atunci am ajuns şi la TVR, total întâmplător. Am mers la un casting, auzisem că se căutau oameni pe IT, eu tocmai ce terminasem profilul de Informatică. Am zis: „Vreau şi eu la castingul acela!“. Am mers şi a doua zi eram angajată. Am lucrat câţiva ani în redacţia de Ştiinţă şi Cultură, trecând de la redactor la prezentator şi producător. Şi m-am transferat la Ştiri, pentru că ăsta devenise visul meu, ştiam că totul era acolo super-activ, la secundă. Şi asta îmi doream: o viaţă foarte activă. Aşa că am mers la casting şi am intrat la Ştiri.

Pornind de la IT, ai fost îndrăzneaţă.

Să ştii că nu eram foarte conştientă de munca pe care o făceam. Abia după 5-6 ani au început să vină emoţiile. La început nu le aveam. Prezentam emisiuni de 2 ore în direct şi nu aveam emoţii, nu conştientizam ceea ce se întâmplă. Abia după ce am devenit cunoscută şi toţi unchii, toate mătuşile, toţi oamenii de la magazine mă recunoşteau, deja mă gândeam: „Să nu-i dezamăgesc“. Şi cu cât mă gândeam mai mult…

Prea multă luciditate strică.

 Da… (râde) Cu cât vedeam că oamenii se uită la mine şi mă apreciază, cu atât interveneau emoţiile. Dar acum, după 18 ani, pot spune că Albertina este o variantă foarte conştientă şi cu un bagaj uriaş de informaţii, pe care sunt convinsă că voi avea ocazia să le dau mai de­parte, aşa cum alţi oameni de televiziune m-au învăţat pe mine. Şi până la urmă să fii jurnalist nu înseamnă să fii vedetă, ci să ştii să redai o informaţie fără să o influenţezi în vreun fel.