News

EXCLUSIV Alina Puşcaş şi Mihai Stoenescu: „Între noi totul s-a petrecut rapid, doar nunta o amânăm puţin“

EXCLUSIV Alina Puşcaş şi Mihai Stoenescu: „Între noi totul s-a petrecut rapid, doar nunta o amânăm puţin“

Pe ea o urmăreşti la Te cunosc de undeva şi în serialul Fructul oprit, la Antena 1. O urmăreşte şi el, chiar dacă până acum nu era fan telenovele. Împreună, alcătuiesc o familie întemeiată surprinzător de repede, dar hotărât şi fără urmă de îndoială – un tablou pe care ni l-au prezentat în premieră!

Starea efervescentă a unui cuplu se simte din dialog. Un dialog cu zvâc. Asta mi-a prilejuit întâlnirea cu Alina Puşcaş (35) şi medicul stomatolog Mihai Stoenescu (45). O discuţie plină de sinceritate şi umor, care lasă limpede să se vadă că pasiunea a rămas între ei la cote înalte şi după ce au devenit părinţi - iar asta într-un timp record, fiindcă în doar patru ani de relaţie au venit pe lume un băieţel, Alex (3), şi o fetiţă, Melissa (2). Pentru că, uneori, ritmul alert e mâna destinului. Cam aşa arată un cuplu sănătos şi plin de optimism, chiar dacă nici ei n-au fost lipsiţi de încercări şi peripeţii...  

Cum v-aţi cunoscut?
Alina Aveam nişte prieteni comuni, dar nu ne întâlniserăm, de fapt, niciodată. Şi am ajuns până la urmă să-l cunosc pe Mihai direct, de la prietena mea, Maria, pentru că voiam să-mi pun un implant dentar. Îmi scosesem o măsea şi n-aveam încredere să mă duc la orice stomatolog. Prietena mea mi l-a recomandat şi aşa am ajuns la Mihai.
Mihai, vreau să ştiu dacă tu ai trecut prin faza aceea pe care am mai auzit-o la unii bărbaţi: „De cum am văzut-o, am ştiut că va fi soţia mea sau mama copiilor mei...“?
Mihai Nu, e forţată asta. Nu mi s-a întâmplat cu nimeni niciodată să mă gândesc la asta. Dar bineînţeles că mi-a plăcut foarte mult prima oară când am văzut-o. Nu doar prima oară, şi a doua, şi a cincea...
Alina Ştiu că prima lui reacţie la adresa mea a fost legată de machiajul meu, care era natural, nicidecum strident, ca la TV.  Eu, în general, în viaţa de zi cu zi, încerc să mă machiez puţin.
Mihai Dar aşa e şi normal. La arabi şi la turci se machiază strident. În lumea civilizată, machiajele sunt foarte naturale.
Alina După ce el mi-a expus lucrurile în felul ăsta, am simţit că avea dreptate. Şi când am reînceput filmările la Te cunosc de undeva, am cerut expres să mergem pe machiaje cât mai naturale. Şi am făcut bine că l-am ascultat.


Între voi, lucrurile s-au petrecut repede.
Da. Noi tot povesteam pe whatsapp, vorbeam la telefon. Şi, la un moment dat, în discuţiile noastre, i-am spus că mi-am dorit mult să învăţ să schiez. Şi ce să vezi: el e un foarte bun schior. Şi din glumă-n glumă, zice: „Mergem într-o vacanţă şi învăţăm să schiem“.
Mihai Şi a rămas însărcinată în vacanţa aia. A învăţat foarte bine să schieze! (râde)
Alina După ce ne-am întors din vacanţă am rămas însărcinată...
Mihai Lucrurile au stat cam aşa: am plecat în vacanţă, ne-am întors şi, cam la o săptămână, ai rămas însărcinată.
Eraţi mental pregătiţi pentru asta sau v-aţi dat seama din mers că sunteţi pregătiţi şi aţi lăsat lucrurile să-şi urmeze cursul firesc?
Eu aveam 41 de ani, deci mental eram pregătit de vreo 15 ani... (râde) Şi ea la fel, că nici ea nu mai avea chiar 17 ani.
Dar lucrurile au mers repede şi ulterior. În interviul pe care ni l-ai acordat după prima naştere, ai spus că vrei al doilea copil, o fetiţă, după vreo doi-trei ani. Dar s-a întâmplat mai repede de-atât.
Alina Eu nu m-am gândit că el e atât de pregătit să luăm imediat decizia de a face şi fetiţa. Gândindu-mă că vor fi doi, am zis că e foarte frumos să crească împreună, să nu aibă diferenţe de vârstă mari, dar am vrut ca tot de la el să pornească dorinţa asta, să nu i se pară complicat. Intrasem în tăvălugul ăsta şi mă temeam să nu ne speriem, să nu fie prea mult dintr-o dată. Dar cred că la 4 luni după ce s-a născut Alex, el mi-a zis: „Hai să facem şi fetiţa!“.


Cum a fost a doua sarcină faţă de prima?
În primele luni, am avut o stare de somnolenţă şi mi-a fost puţin rău. A fost neaşteptat cumva, pentru că se spune că a doua sarcină e mai simplă. Dar doar în primele trei luni a fost un pic mai dificil, apoi mi-am revenit repede.
L-ai pus pe Mihai la 2 noaptea să se ducă să-ţi aducă Luna de pe cer?
Mihai Niciodată!
Dar tu te-ai fi dus?
Normal!
Alina Dar n-a avut parte de o mofturoasă.
Mihai E pofticioasă, dar se rezolva.
Alina Pofticioasă la altceva zici?
Mihai Mi-a scos ochii din cap.
Alina Nu cu alimentaţia. (râde)


Ai filmat amândouă naşterile, Mihai...
El, fiind doctor, a privit totul firesc.
Mihai Da şi nu. Când vezi la altcineva, nu-i nicio problemă. Dar când e vorba de propriul copil, ştiam că sunt alte senzaţii. Auzisem că mulţi doctori leşină. Dar eu am rezistat.
Vă gândiţi şi la al treilea copil?
Alina Da, dar toate la timpul lor. Nu ne-am propus să „rămânem însărcinaţi“ chiar în perioada asta, pentru că avem multe proiecte de dus până la capăt şi mi-aş dori, totuşi, să am parte de o sarcină liniştită. Deşi nu am evitat munca şi stresul nici în celelalte sarcini.
Acum cine vă ajută cu cei doi copii, pentru că amândoi aveţi cariere?
Mihai Ne ajută bona şi bunica Liliana. Nu e uşor. Eu, uneori, o văd doar în weekend pe cea mică. Ea se culcă la 8, eu dacă ajung la 8:30 acasă, deja doarme. Cu Alex mă văd mai mult, el se culcă la 9:30.
Alina La el e complicat programul. Eu mai am zile aglomerate, ba cu Te cunosc, ba cu serialul sau pe la atelier cu brandul de haine, dar şi zile în care am treabă doar pentru casă, aşa că sunt mai mult cu copiii decât el şi fac lucruri împreună cu ei. Dar recuperăm în weekend în formulă completă, weekendurile le acordăm lor.
Cine e the bad cop, cine the good cop?
Ea e mai dură.
Alina Nu e adevărat, ştii că schimbăm rolurile.
Mihai Uneori, fac eu pe supăratul. Uneori, ea...
Alina Amândoi copiii îl venerează pe Mihai.
Mihai Pentru că mă văd puţin.
Dar faptul că te văd puţin înseamnă că ai scăpat de schimbat scutece?
Da! Asta s-a întâmplat la Alex de câteva ori. Dar la Melissa era şi straniu aşa, că e fetiţă...
Alina Îi era jenă. Dar e copia ta, Mihai...
Mihai Da, dar are toane.
Alina Ca tine, da. (râde)
Mihai Ei, nu... Plânge, râde, se enevează, dă cu jucăriile de pământ, lucru pe care Alex nu-l face. Au personalităţi opuse faţă de cum ar trebui. El ar trebui să fie cel rău şi ea cea dulce.
Dar astea-s vremurile moderne...
Da, dar ea îi bate pe băieţi la grădiniţă. E cea mai rea!
Alina Dar contează mult şi cum te porţi cu ea. Dacă vorbeşti calm şi cald şi o iei în braţe, reacţionează OK, se potoleşte. Dacă încerci să te impui certând-o, face mai urât.
Dar ia spune, Mihai, tu te-ai uitat la serialul Narcisa Sălbatică, în care juca Alina?
Mihai Nu mă uitam la telenovele.
Nici acum nu te uiţi la Fructul oprit?
Ai să râzi: ba da. Şi am remarcat că ea e unul dintre cei care joacă bine din serial. Prietenii făceau mişto c-o să ajung să mă uit la telenovele. (râde) Dar m-au sunat, spunându-mi că s-au uitat şi ei la serial ca s-o vadă pe Alina şi au remarcat că joacă bine.
Pentru tine, Alina, cum a fost să revii pe platoul de filmare?
Alina Am aşteptat mult acest moment. Primul sezon n-a fost suficient de ofertant pentru mine, ca personaj. A fost destul de plat. Acum, personajul meu a început să aibă păreri, să vocifereze, să se îmbete... Şi atunci a devenit mult mai interesantă pentru mine experienţa. Acum mi-aş dori şi un film, pentru că la film ai ocazia să bibileşti lucrurile un pic mai bine. La serial e un ritm nebunesc.
Spuneai şi despre faptul că ai lansat o colecţie de haine...
Da, e un proiect care a luat fiinţă prin martie. Se numeşte Lin Apparel, este un brand făcut împreună cu Mihaela Glăvan. Tot ce propunem noi se desenează şi intră în atelier. Hainele sunt pe un stil minimal, piese modulare, simple, dar care să-ţi sublinieze liniile corpului, folosim materiale cât mai natural posibile. Nu ne-am dorit să ne înscriem în linia glamour pe care o face toată lumea: fără rochii de gală, paiete, pene, dantele. Noi suntem la polul opus. Şi am pornit tocmai de la ideea că noi ne doream astfel de lucruri, dar nu le găseam pe piaţa noastră.
O idee interesantă, dar care îţi încarcă şi mai mult programul. La voi totul e pe fast forward, aglomerat, intens, 2 în 1. Anul trecut aţi făcut nunta şi botezul în aceeaşi zi.
Nu chiar nuntă. A fost o cununie religioasă, fără petrecere de nuntă. Botezul era cel mai important moment, de fapt. Pentru că noi am avut un mic incident cu Meli, când a fost scăpată în cap de bonă. A avut o fractură de claviculă, un hematom extern serios şi a fost suspectă de fisură de craniu. Şi ne-am speriat...
Mihai Noi eram la un congres la Moscova.
Alina Ne-am întors de urgenţă în ţară. Şi chiar dacă noi nu suntem habotnici, am zis: „Hai să facem botezul“.
Mihai Ea avusese mai multe probleme: e destul de alergică, când avea o lună şi ceva am internat-o cu gripă. Şi am simţit că botezul i-ar putea da acea protecţie divină.
Şi odată cu botezul, Mihai ţi-a pregătit surpriza cununiei religioase.
Alina Chiar a fost o surpriză. Nu ştiam nimic.
Mihai Să vezi filmarea din biserică, atunci când ea se uita complet nedumerită...
Alina Primisem un buchet, nu ştiam ce-i cu el.
Mihai Se adunaseră în jur cavalerii şi domnişoarele de onoare şi ea tot nu înţelegea.
Alina Nu m-am întrebat de ce se întâmplau nişte lucruri. Şi a început preotul: „Avem două taine de făcut azi, taina cununiei cu taina botezului“. Am rămas tablou. Am început să plâng şi l-am întrebat pe preot: „Pe bune?!“. Chiar aşa i-am zis... Naşa mustăcea în stânga mea. Mihai părea foarte stresat...
Dar existase cererea în căsătorie?
Alina M-a cerut de trei ori, practic. Au fost cereri, dar au fost toate care mai de care mai...
Mihai ...mai la mişto! (râde)
Alina Eh, stai, că aia din biserică, de Paşte, a fost profundă. Celelalte două, da, uşor jucăuşe, dar asumate, că am primit şi inelul.
Şi nuntă când veţi face?
Vom face la un moment dat. Ne-am gândit şi la o nuntă în afara ţării, am zis că ar fi fost frumos să facem în Mykonos, pentru că suntem îndrăgostiţi de Grecia. S-a mai vehiculat o variantă: Cristi, care a fost unul dintre cavalerii de onoare, e cel care are Blue Air-ul. Şi ne-a spus că el dă avionul cadou şi putem face petrecere up in the air.
Alina Dar nu am avut timp să ne ocupăm de lucrurile astea, pentru că s-au întâmplat mai multe. Şi-a rupt Alex piciorul şi asta ne-a dat peste cap. La un an după accidentul Melissei de care ţi-am povestit. Numai peripeţii am avut.
Mihai Cu Alex a fost urât. A ţopăit în pat şi a căzut cu toată greutatea pe picior. I s-a torsionat şi a făcut o fractură.
Alina Mie mi se pare că atunci ni s-a schimbat puţin viziunea asupra lucrurilor.
Mihai Pentru că noi plecam foarte des. Până să-şi rupă el piciorul, în şapte luni plecasem deja de opt ori. De trei ori la schi, în China, în Israel... Într-o singură excursie îi luasem pe copii, dar a fost complicat, ei fiind agitaţi şi noi alegând o destinaţie nepotrivită pentru ei.
Hai să vedem, Mihai: un lucru care-ţi place la ea şi unul care te scoate din sărite.
Tai primele lucruri din top, pe care nu pot să le spun...
Alina Care sunt fizice?
Mihai Fizice şi mai mult de acţiune... (râde)
Alina OK, dar zi unul care se poate spune.
Mihai Ce-mi place mult la ea mă şi enervează: că e foarte hotărâtă. Uneori e bine, alteori rău, pentru că e prea pushy.
Alina Cred şi eu, pentru că ne chinuim la un proiect de casă de un an de zile. Sunt atât de pushy, încât de 11 luni n-am făcut nimic.
Mihai Sunt 10, nu 11. Dar problema e că fiind şi prima casă pe care o fac, că am tot stat în apartamente, vreau să fie cea mai frumoasă casă din Bucureşti, cu super-arhitecţi.
Cum vă împăcaţi cu ideile la acest proiect?
Dacă ei i-a plăcut ceva nu s-a întâmplat niciodată să nu-mi placă şi mie şi invers.
Alina Şi asta nu numai legat de design. Şi în general, la orice capitol. De exemplu, eu m-am pliat mult pe gusturile lui muzicale. El ştie mult mai multă muzică decât mine. Are şi altă vârstă. Dar nici n-am fost înconjurată de oameni de la care să învăţ.
Mihai Adică a fost o trecere aşa de la Enrique Iglesias la Muse, la Pink Floyd, Metallica...
Alina Hai, că Metallica ştiam...
Mihai Trei melodii, pe care le ştiu toate fetele din discotecă.
Nu încheiem până nu-mi spui şi tu, Alina, ce-ţi place mult şi ce-ţi displace la Mihai...
Alina Şi eu pot spune unul care-mi place şi-mi displace, în acelaşi timp: faptul că uneori îmi pare aerian. Dacă trebuie să facem lucruri serioase, când devin eu pushy se poate mobiliza. Dar sunt şi momente în care eu tot vorbesc despre decizii serioase şi el e în lumea lui. OK, amândoi suntem ocupaţi. Dar mi se pare de multe ori că, totuşi, eu las mai mult de la mine ca înţelegere şi toleranţă, faţă de el.
Mihai Ea e mai înţeleaptă!
Ioana Alina Avram

Modifică Setările