Interviu

EXCLUSIV Yamato Zaharia, fost concurent Exatlon şi campion mondial Kempo: „Mă simt mai bine dacă fac sex înainte de competiţie”

EXCLUSIV Yamato Zaharia, fost concurent Exatlon şi campion mondial Kempo: „Mă simt mai bine dacă fac sex înainte de competiţie”

A participat, în 2018, la emisiunea Exatlon, care l-a făcut cunoscut marelui public, nu numai amatorilor de sporturi de luptă, în care a excelat de mic. Yamato are 24 de ani şi nu mai puţin de 20 petrecuţi în sala de sport. Despre antrenamente în pandemie şi viaţa lui din spatele ringului ne-a vorbit sincer şi la obiect Yamato Zaharia.

Cum e să fii sportiv acum, în pandemie? Mai ai unde să te antrenezi, cum a rămas cu compeţiile la care participai?

Pentru sportivi, la fel ca pentru toată lumea, această perioadă a fost foarte dificilă. Marile competiţii s-au anulat, iar antrenamentele, stagiile de pregătire, nu au mai fost la intensitatea maximă. În mod special, la începutul pandemiei, când a fost carantinare totală, a fost foarte greu pentru că mă antrenam pe unde apucam, într-un spaţiu mic, în casă sau pe holul blocului. Este foarte greu să faci antrenamente de calitate în felul ăsta, singur, fără parteneri, fără tehnici de luptă specifice. Mă bucur că acum situaţia s-a mai relaxat cât de cât din punctul ăsta de vedere şi unele săli sunt deschise.

În ce constau antrenamentele tale obisnuite, cat timp pe zi petreci la sala?

Atunci când sunt în perioada necompetiţională, am 1-2 antrenamente pe zi, 5 zile pe săptămână, la o intensitate medie. Cresc intensitatea gradual, pe măsură ce mă aproprii de data competiţiei, a obiectivului de performanţă stabilit. În sală petrec cam 3-4 ore pe zi, în funcţie de temă.

Şi ce restricţii alimentare ai?

Personal, nu ţin nicio dietă şi nu am vreun regim alimentar strict, deoarece mă ajută şi corpul în sensul ăsta. Constituţia mea genetică este foarte bună. Mulţi colegi de-ai mei, însă, sunt obligaţi să ţină un regim alimentar foarte strict, chiar spartan, pentru a putea ramane in categoria respectivă. Sportul practicat la nivel de top cere multe sacrificii.

Modifică Setările