Angelina Jolie a avut o mamă superbă, Marcheline Bertrant: povestea a două generații de frumusețe

9 ianuarie, 2023

Distrugătoare de căsnicii, manipulatoare și răzbunătoare. Orice se poate spune despre Angelina Jolie, numai că e urâtă nu! 

Angelina si mama ei jpg

Superba actriță a moștenit genele desăvârșite de la mama ei și le-a transmis mai departe fiicei care-i bucățică ruptă din ea.

Proporțiile chipului ei sunt ideale, privirea îi e pătrunzătoare, iar buzele... ooo, acele buze au inspirat opere de artă și proceduri cosmetice deopotrivă. Cum de-a fost posibil ca cineva să aibă atâtea calități fizice? Simplu, Angelina Jolie le-a moștenit de la mama ei. Și-n urmă cu 16 ani, le-a transmis generoasă fiicei Shiloh (16), care-i seamănă leit.

Marcheline Bertrand, mama Angelinei Jolie, a fost de-o frumusețe incontestabilă, care, din păcate, n-a avut parte de condiții optime pentru a fi expusă corespunzător, întreținută și admirată. Plecată dintre noi prematur, la numai 56 de ani, din cauza cancerului, Marcheline a renunțat la actorie de dragul unui bărbat care-a înșelat-o fără pic de remușcare. Bertrand apăruse în mai puțin de 10 filme când a decis să devină casnică și să se dedice total copiilor, adică Angelinei și lui James Haven. Soțul Jon Voight, un actor cu notorietate mult mai mare decât a ei și aere pe măsură, nu i-a apreciat valoarea, nu i-a văzut niciodată adevărata frumusețe.

Marcheline și Jon Voight
Marcheline și Jon Voight

Dacă ne uităm la puținele imagini cu regretata actriță în tinerețe, se văd cu ochiul liber trăsăturile superbe, asemănarea izbitoare cu celebra ei fiică. Nu-i de mirare că fusese aleasă pentru câteva proiecte de modelling când actoria părea doar un vis frumos pentru ea! Totuși, a ajuns, într-un final, și la Hollywood, dar n-a primit niciodată roluri în blockbustere capabile să-i propulseze cariera. Și asta în ciuda faptului că avea toate atuurile fizice necesare unui superstar! Resemnată în privința carierei sale, în ciuda studiilor temeinice pe care le făcuse cu Lee Strasberg, creatorul faimoasei metode clasice de actorie, mămica a doi copii a preferat să-și ajute fiica și fiul să devină actori. A mers cu Angelina la nesfârșite audiții, stătea și aștepta în mașină ore întregi până se terminau probele și sărea în sus de bucurie la fiecare mic succes al ei. N-avea niciun strop de gelozie în ea! Doar că nici Jolie nu primea prea multe roluri la început. I se tot reproșa că era „prea întunecată”. Și asta n-avea nimic de-a face cu nuanța părului, ci cu atitudinea ei rebelă din adolescență, când suferea de anorexie, consuma droguri pe bandă rulantă și practica automutilarea.

„Nu se machia și purta doar bijuterii ieftine”

Marcheline, foto stânga, alături de Angelina și nașa ei, Jacqueline Bisset
Marcheline, foto stânga, alături de Angelina și nașa ei, Jacqueline Bisset

Retrasă prematur în conul ei de umbră, unde se ocupa de câteva proiecte răsfirate de producție și evenimente caritabile, actrița de origine canadiană și germană a rămas în memoria colectivă mai mult datorită descrierilor pe care i le face Jolie, decât prin realizările ei profesionale și viața mult prea discretă pe care a dus-o. „A fost o femeie extrem de naturală, care nu se răsfăța niciodată”, pune Angie punctul pe i. „Nu se machia și purta doar bijuterii ieftine”, a completat deținătoarea unei averi de 120 de milioane de dolari. Divorțată încă de pe vremea când fiica ei avea 3 ani, Bertrand producea venituri reduse, motiv pentru care a căutat, ca alternativă financiară, o carieră în modeling pentru copilul care-i moștenea frumusețea. Vedea potențialul în cea care avea să devină una dintre cele mai mari și mai frumoase actrițe de la Hollywood. Ceea ce nu reușise Macheline să facă în toată viața ei a bifat mult mai ambițioasa Angelina fără ezitare!

Mai multe pentru tine...

Jolie nu s-a apucat de actorie pentru că avea un tată cunoscut la Hollywood, ci pentru că ajunsese să adore filmele încă de pe vremea când era mică și le urmărea, cu sufletul la gură, cu mama ei. Și, odată aleasă calea profesională preferată, a fost susținută de Bertrand neîncetat. Marcheline a apucat să-și vadă fiica realizată la Hollywood, dar nu și măritată cu „îngerul” de Brad Pitt. Cu numai câteva ore înainte de a-și da ultima suflare, pe 27 ianuarie 2007, i-a spus fiicei să ajungă la altar la brațul tatălui copiilor ei. „Mărită-te cu omul ăsta! E un înger trimis ca să aibă grijă de tine!”, i-a spus fosta actriță Angelinei. Oricum Jolie a încercat, neobosit, să-i facă pe plac mamei. A luat exemplul ei în privința implicării în proiecte caritabile, dar și a imaginii pe care s-o proiecteze în public. Starul din Maleficent a renunțat de câțiva ani buni la machiajul strident și ținutele punk din tinerețe și-a copiat simplitatea și feminitatea mamei.

„Mama a fost cea mai superbă (sic) femeie, cea mai iubitoare! Îmi era complet superioară!”. Cea care a fost tachinată în școală pentru buzele ei cărnoase, fiind poreclită „Buze Ubangi” după buzele alungite ale membrilor unor triburi africane, continuă să ne surprindă cu modestia ei: „Niciodată nu m-am simțit frumoasă în mod tradițional! Am niște trăsături prea mari... dar, pe măsură ce trec anii, semăn tot mai mult cu mama!”. Ei, aici suntem cu toții de acord! Mama și fiica seamănă ca două picături de apă!    

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg