Scrub-ul cu conuri de pin. Bulgarii știu secretul unui ten perfect curățat

25 noiembrie, 2023

În sezonul rece, conurile de brad ajung adesea pe mesele de Crăciun sau pe ușa de la intrare a casei, ca ornament, dar există și alte întrebuințări mai puțin cunoscute și extrem de benefice… aspectului fizic. Bulgarii ne pun la dispoziție un tratament unic, la mică distanță de țara noastră, care promite o revitalizare a întregului trup și-o catifelare binevenită a pielii.

image

La numai 5km de orașul Varna, se află Sfinții Constantin și Elena, cea mai veche stațiune pe de litoralul bulgăresc. Fondată în anul 1908, a folosit ca centru balneologic datorită izvoarelor cu apă termală care se găsesc acolo și au efecte curative multiple. Dar nu e nevoie să vizităm stațiunea Sfinții Constantin și Elena din Bulgaria doar pentru a ne ameliora simptomele vreunei boli, ci putem și să beneficiem de tratamente beauty cu efecte garantate.

Dar de ce este recomandată stațiunea Sfinții Constantin și Elena? Redactorul OK! România a vorbit cu reprezentanții bulgari ai unui hotel proaspăt deschis în această stațiune, care ne-au subliniat specificul locului.

„Având în vedere că locul se află într-o pădure de pini și este lângă Marea Neagră, aici se formează cu climat deosebit, unde aerul e foarte curat și curenții curăță constant apa sărată. Apa este bogată în minerale și săruri și, datorită vaporizării ei, aerul are o structură de ioni negativi cu mare potențial vindecător pentru sistemul respirator”, au declarat aceștia.

image

Oază de relaxare și împrospătare

Ensana Aquahouse Hotel & Spa este situat în stațiunea Sfinții Constantin și Elena și și-a deschis porțile pe 1 iunie 2022. Este înconjurat de pini și combină, în cel mai atrăgător mod posibil, luxul modern cu resursele naturale. Complexul hotelier se întinde pe o suprafață de 6.000mp și are 14 piscine, care oferă apă termală tuturor amatorilor de spa.

Printre facilitățile pe care le oferă acest complex se numără baia de aburi cu un înalt grad de umiditate, salina aromatică cu ierburi, ramuri de foioase, conifer și conuri, baia turcească, sauna și tot felul de tratamente de înfrumusețare.

Apa folosită în Aquahouse Hotel & SPA este hipertermală (cu o temperatură de 44⁰С) și conține diverse minerale, precum bicarbonat de sodiu, calciu și magneziu, care ajută la buna funcționare a sistemului neuronal, muscular și imunitar. Apa salină este folositoare și în cazul bolilor de piele, de la dermatite la psoriazis, și persoanelor afectate de alergii respiratorii.

Acest hotel are programe medicale și de întreținere derulate în calupuri de 5 zile, 7 zile sau două săptămâni și, evident, cu cât mai lungă perioada de tratament, cu atât sunt mai vizibile rezultatele. Medicul îți verifică starea medicală și, pe baza concluziilor sale, îți sunt prescrise tratamentele necesare.

image

La Ensana Aquahouse Hotel & SPA, cea mai aglomerată perioadă din an este de la mijlocul lunii iunie până la mijlocul lunii septembrie, dar hotelul este deschis tot anul, în special pentru tratamentele balneare.

Secretul pinilor

Pentru cei tineri, există un tratament special, denumit Secretul pinilor, care nu poate fi găsit nicăieri altundeva, fiind realizat special pentru acest complex hotelier. Prima parte a terapiei Secretul pinilor este un scrub pe tot corpul cu conuri de pin mărunțite, evident. Inutil să mai spunem că trupul e complet curățat după acest scrub, iar tenul, revitalizat și catifelat!

După curățarea stratului de la suprafață al pielii, când se îndepărtează celulele moarte, se aplică o mască care are și ea în componență conuri de pin, dar și ingredente hidratante. Ultima parte a terapiei constă într-un masaj corporal, realizat cu ulei de pin. Care sunt proprietățile acestui ingredient inedit - conurile de pin?

Mai țineți minte cum, prin filme și chiar în viața reală, sanatoriile sau casele de vacanță sunt adesea situate lângă sau în milocul unei păduri de brazi sau chiar de pini? Ei bine, motivul nu este deloc întâmplător, deoarece aerul dintr-o pădure de rășinoase este benefic în lupta cu bolile, pinul distrugând bacteriile.

Mai multe pentru tine...
image

Conurile de pin reduc inflamația și riscul apariției infactului și al AVC-ului, distrug infecțiile, au efect diuretic, liniștesc sistemul nervos și ajută la gestionarea stresului din viața de zi cu zi. Cu alte cuvinte, prezintă numeroase avantaje pentru sănătate, dar și pentru frumusețe.

În ceea ce privește uleiul de conuri de pin, este bogat în antioxidanți și are numeroase proprietăți – estompează durerea în gastrită și ulcer, curăță sângele și crește imunitatea.

În concluzie, de ce s-ar duce românii în Bulgaria, pentru tratamente corporale, și nu la Sovata, unde avem la dispoziție terapii balneare? Pentru mare și aerul extrem de sănătos de acolo, care este o combinație fericită de aerosoli veniți dinspre larg și acei ioni negativi extrem de benefici sănătății. Și frumuseții. 

Pentru a afla informații legate de terifele practicate de acest complex hotelier, vizitați site-ul ensanahotels.com/ro/hotels/aquahouse. Au o ofertă atractivă pentru finalul de an, când pun la dispoziția clienților un pachet din care nu lipsesc distracția și mâncarea bună într-un spațiu modern și extrem de primitor.

foto - Ensana Aquahouse Hotel & SPA



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg