IQOS primeşte undă verde de la FDA. În SUA, IQOS a fost autorizat ca produs cu expunere redusă la substanţe chimice, dăunătoare

24 iulie, 2020
iqos autorizatie fda comercializare risc modificat png

Anul 2020 aduce schimbări importante în industria tutunului. După ce, luna trecută, Uniunea Europeană a interzis ţigaretele clasice mentolate, mai puţin dispozitivele heat-not-burn, luna iulie vine cu un anunţ nou.

O veste bună, mai ales pentru utilizatorii IQOS. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a aprobat comercializarea dispozitivelor heat-not-burn IQOS ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP), cu expunere redusă la substanţe chimice, dăunătoare.

Decizia emisă în luna iulie 2020 demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de ţigările convenţionale şi o alegere mai bună pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze. De asemenea, decizia FDA confirmă faptul că:

  • în timpul utilizării, emisia de substanţe nocive şi potenţial nocive este redusă în mod semnificativ;
  • studiile ştiinţifice de până acum au demonstrat că trecerea completă de la ţigări convenţionale la IQOS reduce semnificativ expunerea organismului la substanţe nocive şi potenţial nocive.

Aşadar, hotărârea vine ca urmare a numeroaselor studii aduse în ultimii patru ani de compania Philip Morris International. Numeroase dovezi ştiinţifice analizate de către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite confirmă faptul că, datorită principiului său de funcţionare, prin încălzirea tutunului până la 350°C, fără ardere, IQOS emite un aerosol cu conţinut de nicotină total diferit de cel emis de ţigarete clasice. În comparaţie cu fumatul clasic, IQOS reduce semnificativ emisia de substanţe nocive şi potenţial nocive.

2 iqos fda 1 png png

„Decizia FDA este o decizie istorică pentru sănătatea publică. Mulţi dintre zecile de milioane de americani care fumează astăzi vor renunţa la fumat, dar mulţi nu vor face acest lucru. Decizia de astăzi face posibilă informarea acestor adulţi cu privire la faptul că trecerea completă la IQOS este o alegere mai bună decât continuarea fumatului. FDA a stabilit că studiile ştiinţifice arată că trecerea completă de la ţigările convenţionale la IQOS reduce expunerea organismului la substanţe nocive şi potenţial nocive.”, a declarat André Calantzopoulos, CEO al Philip Morris International.

În urma studiilor pe care PMI le-a prezentat către FDA în decembrie 2016, în momentul în care a aplicat pentru obţinerea autorizaţiei MRTP, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a concluzionat că IQOS este un produs ce va avea un impact pozitiv asupra întregii populaţii, atât în ceea ce îi priveşte pe utilizatorii de produse din tutun, cât şi pe cei care nu le folosesc în prezent.

„Prin acordarea acestei autorizaţii de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat, FDA îşi propune să se asigure că informaţiile transmise consumatorilor, referitoare la riscul redus sau expunerea redusă, legate de utilizarea unui produs din tutun, sunt susţinute prin dovezi ştiinţifice şi pe înţelesul tuturor”, a precizat Mitch Zeller, J.D., directorul Centrului pentru Produse din Tutun din cadrul FDA.

În urma acestei decizii, IQOS devine primul şi singurul produs electronic cu nicotină care primeşte o astfel de autorizaţie din partea FDA. Totodată, prin această schimbare, PMI este obligată să vină cu noi studii pentru a stabili dacă produsul continuă să fie conform deciziei. În plus, PMI va trebui să monitorizeze evoluţia în timp a vânzărilor şi efectele asupra populaţiei. 

Sursa foto: Philip Morris InternationalRecente pe Ok! Magazine

Julia Fox black (6) jpg
cezzar91 jpg
scarla3 webp
ceas jpg
cornelia73 jpg
Ioana Ginghina sexy slaba silueta se mentine (1) jpg
arsinel8 jpg
Gaz pe Foc (6) jpg
tania PNG
alessia raiciu jpg
piele8 jpg
briana8 jpg
katie1 jpg
Rebel Wilson și iubita Ramona Agruma (9) jpg
Gina Pistol 2 jpg
angelina jolie profimedia 0714246197 jpg
heche PNG
293494987 592298245593309 6723042670490476019 n jpg