News

LOVE STORY Bon Jovi & Dorothea Hurley: „I will love you always...“

LOVE STORY Bon Jovi & Dorothea Hurley: „I will love you always...“

Jon şi Dorothea

Au în spate 28 de ani de mariaj. S-au îndrăgostit în liceu, s-au căsătorit şi au făcut patru copii. Sună ca-n poveşti, dar în realitate, aceasta este o poveste de iubire cât se poate de realistă, una cu spini, cu dureri, cu suferinţe, cu compromisuri şi multă iertare...

Mai avem multe de spus, dar nimic de dovedit“, spune liderul legendarei trupe Bon Jovi, ai cărei fani aşteaptă ceva nou de patru ani încoace, după lansarea albumului What About Now - cel de-al zecelea album. La toate, soţia lui i-a fost alături. O viaţă întreagă, în cea mai zbuciumată şi viciată lume: cea a rockului. În lumea asta, Dorothea Hurley a rămas neclintită alături de un iubit şi mai apoi un soţ sex simbol, căruia i se trimiteau saci de sutiene şi chiloţi şi care era asaltat chiar şi de frumuseţi hollywoodiene.
„Amândoi suntem din New Jersey. Ne-am născut în acelaşi spital de-acolo, am fost la acelaşi liceu... Acolo am cunoscut-o, acolo unde mi-am petrecut întreaga adolescenţă. Şi în liceu am şi devenit iubiţi“, povesteşte Jon. La început, au fost prieteni. Iar Dorothea era iubita prietenului lui, Bobby. Dar, în ciuda prieteniei lor, Jon nu-şi putea ascunde afecţiunea pentru ea. De-asta a şi scris unul dintre primele lui cântece ca o declaraţie de iubire pentru ea, intitulându-l Bobby’s Girl (Iubita lui Bobby). Când Bobby s-a înrolat în forţele marine, i-a cerut tocmai lui să aibă grijă de ea. Am zice că a avut grijă prea bine de ea, chiar dacă şi-a trădat prietenul… Jon nu şi-a mai putut stăpâni sentimentele şi, într-o seară, i-a cântat cântecul pe care îl compusese pentru ea. De-atunci au rămas împreună…

Jon şi Dorothea

În 1988, lansa primul album cu formaţia lui, numindu-l chiar New Jersey, după locul de unde începuse totul, un album de pe care 5 single-uri au ajuns No. 1. La un an după acest succes, cei doi se căsătoreau. „Anii au trecut şi eu am devenit băiatul de pe posterul Rockstarul cu cea mai lungă căsnicie“, glumeşte Jon. „Dar hei, şi Bono e însurat tot de atâta timp ca mine. Şi Bruce Springsteen la fel! Dacă am fost fericit din prima, de ce aş fi stricat asta?“, se întreba el, senin, la sfârşitul anului trecut. Pentru că acum norii s-au spulberat de pe cerul lor. Greutăţile au fost date uitării. Dar nu doar o dată iubirea lui cu Dorothea a fost în pericol. Cândva, a părut chiar că totul se terminase între ei. „N-am fost uşă de biserică. Am avut căderile mele“, mărturisea Jon în 2010, ca să pară relaxat în aşteptarea cărţii care s-a publicat atunci, Sex, drugs and Bon Jovi, semnată de fostul manager al formaţiei, Rich Bozzett, cel care dezvăluia triunghiul amoros Jon-Diane Lane-Richie Sambora. Pasiunea dintre primii doi a atins cote maxime în 1985 - şi tot atunci a făcut implozie, fiindcă Jon a descoperit că Diane se vedea pe ascuns şi cu… colegul lui de formaţie, Richie Sambora. Şi când te gândeşti că pentru Lane o părăsise pe Dorothea! Dar tocmai acest episod, în care Jon s-a văzut trădat de o femeie cu conexiuni în aceeaşi lume ca el şi s-a simţit cu adevărat iubit de Dorothea, „the girl next door“ care-l iertase şi îl aştepta în continuare… Acest episod a contribuit din plin la hotărârea lui că drumul la altar nu trebuie să-l facă decât cu femeia care îl iubise dinainte de a fi celebru şi bogat şi care nu l-ar fi trădat pentru nimic în lume. La hotărârea de a se însura cu ea la o capelă din Las Vegas a contribuit şi faptul că Dorothea a înţeles de la bun început că trebuie să-şi împartă bărbatul cu restul lumii şi nu şi-a dorit să-i sufle posesiv în ceafă prin turnee. Din contră, ea însăşi s-a arătat neinteresată de viaţa pe drumuri a trupei şi şi-a dorit să stea acasă şi să aibă grijă de cei patru copii ai lor: fiica Stephanie (23) şi băieţii Jessie (22), Jacob (15) şi Romeo (13).

Rockerul, alături de familia sa

Însă tentaţiile lui Jon abia acum începeau să se arate. În 1992, filma împreună cu splendida Cindy Crawford videoclipul pentru Please, come home for Christmas. Nu se ştie când a început şi cât a durat idila lor, fiindcă pe atunci Cindy era căsătorită cu Richard Gere. Dar există o legendă cum că cei doi şi-ar fi trăit iubirea pe ascuns abia trei ani mai târziu, în 1995, când s-au reîntâlnit la un eveniment. Legenda mai spune că hitul lui Jon din acel an, I will love you always ar fi fost cântat atunci cu gândul la ea. Şi că aceste bârfe ar fi contribuit la divorţul ei de Gere.

De cealaltă parte, Dorothea a strâns din dinţi şi a mers mai departe. Doi ani mai târziu apărea bârfa cumva stranie despre o nouă aventura a lui Jon: cea cu Calista Flockhart. N-ai spune că e genul lui, dar el însuşi a recunoscut că avea o slăbiciune pentru ea – un motiv pentru care şi-a dorit să joace în serialul Ally McBeal. O bârfă pe care o credem, însă, mult mai uşor este cea despre o altă aventură a rockerului – în 2005, cu Helena Christensen. La toate, Dorothea a avut puterea să închidă ochii.
Nu a mai putut să-nchidă ochii, însă, în 2012, când fiica lor, Stephanie, care avea 19 ani, a fost găsită inconştientă după o supradoză de heroină. În noaptea de 14 noiembrie a acelui an, tânăra a fost dusă de urgenţă la spital, într-o stare gravă. Jon şi Dorothea dormeau când au primit, la două noaptea, telefonul care-i anunţa ce se întâmplase. „A fost cel mai oribil moment trăit ca tată. A fost o tragedie peste care ne-am unit forţele ca să trecem. Deşi ştiu că şi la acel moment eram foarte apropiaţi de copiii noştri. Nu puteam fi mai apropiaţi de ei decât eram. Steph nu ajunsese în acea stare fiindcă o neglijasem“, a declarat el. Şi au reuşit, într-adevăr, să treacă peste acel episod. Anul acesta, în martie, Jon şi-a surprins publicul unuia dintre show-urile din Las Vegas când a invitat-o pe scenă, alături de el, pe Stephanie cea ajunsă la 23 de ani, să cânte cu el piesa compusă pentru ea, când ea avea 7 ani: I’ve Got the Girl – un cântec compus de Jon pentru unica lui fiică.

Richie Sambora

Cea din urmă încercare a cuplului a fost chiar în perioada recentă, fiind provocată de conflictul cu cel care a fost chitaristul formaţiei Bon Jovie, Richie Sambora, vreme de 30 de ani. „Am trăit vremuri foarte întunecate în ultimii trei ani, dar soţia mea m-a salvat“, spunea Jon anul trecut, în octombrie. „A fost o perioadă extrem de dificilă, în care am simţit că toată greutatea lumii e pe umerii mei“, spunea Jon despre momentele în care a simţit că cedează când turneul lor mondial din 2013 a fost grav afectat fiindcă Sambora pur şi simplu nu şi-a făcut apariţia la concerte. Surse din culise spun că acest ajutor al Dorotheei a fost de data asta mai mult decât o mângâiere de catifea. A fost o mână de fier. Fiindcă Sambora alunecase din nou pe panta drogurilor şi a alcoolului, ajungând să rateze spectacole. Ani întregi, Sambora, spun apropiaţii rockerilor, a fost motiv de scandal în formaţie. „Tot timpul bea, umblă cu o droaie de groupies siliconate după el şi nu crede în centrele de dezintoxicare“, spune un amic. Nu e greu de înţeles de ce nu prea s-a avut bine niciodată cu Dorothea, cea care s-a temut mereu de influenţa lui negativă asupra soţului ei. De-asta acum Dorothea a fost radicală şi i-a cerut lui Richie să aleagă: se lasă de droguri sau alcool ori pleacă din formaţie. Subiectul a fost şi este în continuare discutat aprins de fanii formaţiei, care au numit-o pe Dorothea „Noua Yoko Ono“. La fel cum este discutată şi alegerea lui Jon. Fiindcă, după 33 de ani de la înfiinţarea fomaţiei, el l-a lăsat pe Sambora să plece, rămânând de partea soţiei. „Am o nevastă pe care o ador. Fără ea, cărţile ar fi căzut de mult ca într-un domino. În fiecare zi acolo, afară, există o tentaţie. Dar nu mă duc s-o caut“, spune Jon.