News

Monica Ghiuţă, care a părăsit recent scena vieţii, era splendidă în tinereţe FOTO

Monica Ghiuţă, care a părăsit recent scena vieţii, era splendidă în tinereţe FOTO camera-retro icon Vezi galeria 14 poze

Actriţa s-a stins la două zile după ce aniversase 79 de ani, lăsând în urmă amintiri de neşters.

Numele actriţei Monica Ghiuţă se adaugă listei celor care ne părăsesc în această perioadă. După Florina Cercel, vestea trecerii în nefiinţă a acesteia îi îndurerează o dată în plus pe colegii de breaslă, rămaşi în urmă să le plângă dispariţia.

„Ne-a părăsit şi doamna MONICA GHIUŢĂ. Ne pleacă artiştii cu care am crescut. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, anunţă o pagină de Facebook dedicată actorilor români. 

Actorul Marius Rogojinschi scrie pe Facebook: „Din ce în ce mai singuri. S-a dus în stele şi Monica Ghiuţă”. 

Cunoscută publicului atât din piesele de teatru, cât şi din reclamelele la produsele Bunica, dar şi dintr-o emisiune culinară de la Acasă TV, Monica Ghiuţă împlinise 79 de ani pe 26 iulie. 

Născută în Bucovina, tatăl său a fost diaconul Mitropoliei din Cernăuţi, iar în Bucureşti, după război a fost seful compartimentului de nord de la Opera Română, iar mama sa a fost învăţătoare la Şcoala Centrală. Când era în clasa a X-a, voia să dea la Medicină, dar odatp intrată la I.A.T.C., pe care l-a absolvit în 1964, profesorul său, George Măruţă, actor la Bulandra, i-a spus: «Să ştii că şi în actorie poţi să faci aceleaşi disecţii pe care le faci şi la anatomie, doar că aici faci disecţii pe sentimente!», povestea odată actriţa în Jurnalul Naţional

Însumând peste 100 de roluri în teatru, Monica Ghiuţă a debutat în filmul “Vremea zăpezilor”, pe când avea 26 de ani, a fost apoi soţia lui Patulea în “Cu mâinile curate”, soţia fotbalistului Dobre în “Totul despre fotbal”, Silvia în “Iarna bobocilor” sau mama eroului principal din “Filantropica”.

Unul dintre cele mai frumoase roluri ale sale a fost însă cel din “Decolarea”, turnat in 1971, pe când avea 31 de ani. Ea a jucat rolul iubitei lui Emil Hossu, care interpreta rolul unui tânăr pilot.

Comentarii

Modifică Setările