Royals

Povestea Raniei, înainte de a deveni Regina Iordaniei. Ducea o viaţă normală şi lucra la Apple

Povestea Raniei, înainte de a deveni Regina Iordaniei. Ducea o viaţă normală şi lucra la Apple camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

Acum este Regina Iordaniei, fiind căsătorită cu Abdullah al II-lea. Însă, înainte să-şi întâlnească iubirea vieţii ei, Rania era o tânără obişnuită, angajata ca director de marketing al companiei Apple.

Rania Al-Yassin s-a născut pe 31 august 1970, avându-i ca părinţi pe Faisal Sedki al-Yassin, de profesie medic pediatru, şi pe Ilham Yasmin, casnică. Rania era copilul mijlociu al familiei, avândo soră mai mare, pe nume Dina, şi un frate mai mic, Magdi.

Prima paşi în ale educaţiei au fost făcuţi la o şcoală privată din Jabriya, Kuwait, numită ”New English School”. În 1987, însă, când a început educaţia universitară, Rania a plecat către Cairo, Egipt, unde a fost acceptată ca studentă a Universităţii Americane, pentru a studia afacereri şi ştiinţa calculatoarelor.

Patru ani mai târziu, Rania absolvea facultatea şi-şi lua diploma în administrarea afacerilor. Ulterior, viitoarea regină avea să facă un masterat în Geneva, la ”The School of Business Administration”, pentru a obţine o specializare în managementul afacerilor. În 1991, Rania s-a stabilit în Amman, unde a lucrat, pentru o scurtă perioadă, la Citibank, dar şi Apple. Inc., în calitate de director de marketing.

Doi ani mai târziu, mai exact în ianuarie 1993, Rania l-a întâlnit pe Prinţul Abdullah al Iordaniei, la o cină găzduită de sora acestuia, Prinţesa Aisha. Amintindu-şi despre acest moment, Regina Rania avea să precizeze că se simţea straniu în compania lui, având în vedere că el era fiul Regelui Iordaniei.

Câteva luni mai târziu, cei doi şi-au anunţat logodna. Căsătoria lor a avut loc pe 10 iunie 1993, printr-o ceremonie tradiţional musulmană. Rochia pe care Rania a îmbrăcat-o în ziua cea mare a fost creatî de designerul Bruce Oldfield. ”Eşti un diamant care se va adauga familiei Hashemite”, i-ar fi zis bunica lui Abdullah Raniei în ziua nunţii cu nepotul ei.