Royals

Principele Radu, la slujba de înmormântare a actriţei Olga Tudorache FOTO

Principele Radu, la slujba de înmormântare a actriţei Olga Tudorache FOTO camera-retro icon Vezi galeria 11 poze

Ca fost elev al marii doamne a teatrului românesc, soţul Principesei Moştenitoare Margareta nu putea lipsi de la slujba de înmormântare a celei care i-a fost profesoară şi mentor.

Azi dimineaţă, la biserica Creţulescu de la Palatul Regal, Alteţa Sa Regală Principele Radu a luat parte la slujba de înmormântare a marii artiste dramatice Olga Tudorache.

Mulţi dintre foştii studenţi ai actriţei şi profesoarei Olga Tudorache au fost prezenţi la tristul eveniment, alături de Alexandru Cristea Avram, fiul marii dispărute, şi de familia acestuia.

Olga Tudorache a fost profesorul de clasă al Principelui Radu, la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în anii 1980-1984.

Principele Radu a stat împreună cu colegii de clasă, printre care şi marile actriţe Carmen Tănase şi Oana Pellea, şi a împărtăşit tristeţea momentului cu toţi cei care au fost prezenţi la slujbă. Biserica Creţulescu a fost locul de rugăciune al Olgăi Tudorache timp de un sfert de secol.

Olga Tudorache s-a născut la Oituz, la 11 octombrie 1929. Elevă a Marioarei Voiculescu, formată în plină perioadă interbelică, Olga Tudorache a trăit 88 de ani şi a avut 62 de ani de strălucită carieră în arta dramatică. A fost aproape două decenii profesor universitar. A apărut timp de şase decenii pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

Demnă urmaşă a Marioarei Voiculescu şi a Luciei Sturdza Bulandra, Olga Tudorache a primit la 18 mai 2013, pe scena Teatrului Mic, Decoraţia Regală Nihil Sine Deo de la Regele Mihai I, reprezentat de Principesa Moştenitoare Margareta.

Modifică Setările