De ce Prințul Harry și Meghan Markle nu au renunțat la titlurile de Duci de Sussex?

10 ianuarie, 2023
Meghan Markle si Printul Harry jpeg

Deși cei doi au făcut un pas înapoi ca membri seniori ai Familiei Regale britanice la începutul anului 2020, au continuat să-și păstreze titlurile.

În ciuda tuturor nemulțumirilor formulate pe bandă rulantă la adresa Familiei Regale britanice, Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, nu au renunțat încă la titlurile lor de Duci de Sussex, ceea ce e bulversant, de vreme ce s-au retras din "Firmă" la începutul anului 2020. Firesc, unii critici au întrebat de ce cuplul nu a renunțat la respectivele titluri - la care Prințul Harry are un răspuns simplu.

Fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea spune că nu este nevoie ca el și Meghan Markle să renunțe la numele lor nobiliare de Duce și Ducesă de Sussex. Așa cum i-a spus prezentatorului Anderson Cooper în timpul interviului său din 8 ianuarie pentru "60 Minutes": "Ce diferență ar face asta?".

Iar în ceea ce privește criticile cu care cei doi s-au confruntat pentru că au făcut astfel de declarații atât de mediatizate, după mutarea lor de peste ocean, Harry - al cărui volum de memorii, "Spare", va fi lansat chiar azi, pe 10 ianuarie - a precizat că a încercat o abordare diferită cu familia sa.

"De fiecare dată când am încercat să o fac în mod privat, ar fi existat informări și scurgeri de informații și plantarea de povești împotriva mea și a soției mele", a spus el. "Știți, motto-ul familiei este «Niciodată să nu te plângi, niciodată să nu dai explicații», dar este doar un motto."

Poziția Palatului Buckingham

Pe fondul discuției cu Ducele de Sussex, producătorii emisiunii "60 Minutes" a publicat pe rețelele de socializare o declarație a Palatului Buckingham. 

"«60 Minutes» a contactat Palatul Buckingham pentru a face un comentariu", se arată într-o declarație transmisă pe contul oficial de Twitter. "Reprezentanții palatului au cerut ca, înainte de a lua în considerare posibilitatea de a comenta, să le furnizăm reportajul nostru înainte de a fi difuzat, lucru pe care «60 Minutes» nu îl face." NBC News a luat legătura cu Palatul Kensington și cu Palatul Buckingham. Aceștia au refuzat să comenteze.

Mai multe pentru tine...

În ianuarie 2020, Harry și Meghan au anunțat că vor face un pas înapoi în calitate de membri seniori ca membri ai Familiei Regale și că lucrează pentru a "deveni independenți din punct de vedere financiar""După multe luni de reflecție și discuții interne, am ales să facem o tranziție în acest an pentru a începe să ne croim un nou rol progresiv în cadrul acestei instituții", se arată în declarația cuplului. "Intenționăm să ne retragem ca membri "seniori" ai Familiei Regale și să lucrăm pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar, în timp ce continuăm să o susținem pe deplin pe Majestatea Sa Regina."

În replică, Regina Elisabeta a II-a a transmis o declarație prin care a aprobat demersul lor. "Eu și familia mea susținem în totalitate dorința lui Harry și Meghan de a-și crea o nouă viață ca o tânără familie", a declarat atunci suverana, care a încetat din viață în septembrie 2022. "Deși am fi preferat ca ei să rămână membri activi cu normă întreagă ai Familiei Regale, respectăm și înțelegem dorința lor de a trăi o viață mai independentă ca familie, rămânând în același timp o parte valoroasă a familiei mele".

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}