După retragerea titlurilor nepoţilor săi, Regina Margrethe şi-a împăcat fiii

17 ianuarie, 2023
Prinţul Frederik, Prinţul Joachim şi Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, la Atena
Prinţul Frederik, Prinţul Joachim şi Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, la Atena

Zâmbitoare şi flancată de ambii săi fii, suverana daneză părea mai mult decât în largul ei la înmormântarea ultimului rege al Greciei, Constantin al II-lea.

Înmormântarea regală de ieri din Grecia a reunit la Atena aproape jumătate dintre capetele încoronate din Europa. Şi asta pentru că fostul monarh al elenilor, Constantin al II-lea, se înrudea cu aproape jumătate dintre Familiile Regale europene. A fost, deci, firesc să-i vedem sosind la Catedrala Metropolitană din Atena şi apoi la Cimitirul Regal Tatoi pe membri ai Familiilor Regale din Spania, Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Norvegia, Bulgaria, Belgia, Luxemburg, Iordani, Iran, Serbiași Germani, precum și pe membri ai Familiilor Princiare din Monaco și Liechtenstein.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei nu putea lipsi de la ceremonie, de vreme ce este sora mai mare a văduvei Anne-Marie a Greciei, născută Prințesă a Danemarcei. Iată de ce Familia Regală Suedeză a venit într-o formulă mai extinsă, la ceremonii luând parte şi cea de-a treia soră, Prințesa Benedikte a Danemarcei, dar şi cei doi fii ai Reginei Margrethe a II-a, respectiv Prinţul Moştenitor Frederik şi Prinţul Joachim.

Cu o jovialitate greu de stăpânit, deşi evenimentul era de-o sobrietate de la sine înţeleasă, iar sora ei era în doliu, Regina Margrethe a II-a a ţinut să se afişeze în permanenţă alături de cei doi fii ai săi şi să transmită subliminal publicului că scandalul provocat de decizia sa din toamnă de retragere a titlurilor princiare pentru copiii mezinului său, Prinţul Joachim, a fost demult depăşit.

De altel, aceasta este a doua apariţie în public a Prinţului Frederik şi a Prinţului Joachim alături de mama lor de la 1 ianuarie, data la care a intrat în vigoare suspendarea drepturilor celor patru nepoţi regali, Nikolai (23), Felix (20), Henri (13) și Athena (10). Ei au acum statut de conți și se va face referire la ei cu apelativul „Excelențele Lor“.  

Mai multe pentru tine...

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
Printesa Ingrid Alexandra a Norvegiei   Instagram (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}