Fotografii nemaivăzute cu Alina şi Nicolae al României în luna de miere din Thailanda

22 martie, 2023

Acum patru ani, cuplul princiar îşi sărbătorea uniunea de suflet pe frumoasele plaje din Phuket.

Nicolae al Romaniei si Alina Maria Binder in luna de miere in Thailanda jpg

Alina-Maria Binder şi Nicolae al României au avut parte de una dintre cele mai frumoase călătorii pentru luna de miere, chiar dacă au avut de aşteptat 6 luni după fabuloasa lor nuntă de la Sinaia.

Odată ajunşi la destinaţie, după mai multe ore de zbor şi o escală la Istanbul, cei doi tineri căsătoriţi s-au putut bucura de liniştea, căldura şi atmosfera din Phuket, insula pe care mulţi îndrăgostiţi îşi celebrează iubirea.

La patru ani distanţă de la acel moment, cei care le-au organizat plecarea, oficiul de turism pentru Thailanda, au postat un frumos remember al experienţei lor de 5 stele, alături de un interviu cu pe-atunci tinerii însurăţei.

„Nici nu ne-am gândit la altă alternativă de destinație pentru adevărata lună de miere”, spune Alina-Maria, „aveam prea multe motive și criterii pro pentru a vizita Thailanda. În primul rând, vremea la sfârșit de ianuarie și început de februarie e ideală, acolo e soare zilnic, iar căldura e suportabilă. Apoi, este o destinație complexă, în care poți îmbina imersiunea culturală, vânătoarea de priveliști sau plimbarea în junglă cu leneveala pe plajă; țara asta oferă absolut de toate, peisajul e divers, iar gastronomia – la superlativ.”

Un loc special a fost Kao Lak. „M-a surprins cât de liniștită e zona. Acolo ne-a priit cel mai tare vacanța asta de miere, la Elephant Hills Rainforest Camp; deși pe lacul Cheow Larn, în Parcul Național Khao Lak, am stat doar o zi. Am profitat de fiecare minut petrecut acolo, ne-a plăcut la nebunie Kao Sok. Am auzit – de fapt, am trăit sunetul naturii, sunetul junglei. Te simțeai în siguranță că erai pe apă, dar în același timp, aveai șansa să trăiești, senzorial, la intensitate incomensurabilă…. A fost ceva ce n-am mai simțit niciodată. Ne-am simțit mici pe lacul acela, înconjurați de junglă și de univers”, mai povesteşte Alina-Maria de Roumanie.

Iar Nicolae al României o completează: "Cel mai mult mi-a plăcut că n-ai avut o șansă să pui piciorul pe pământ. Mergeai pe ponton și puteai sări în apă, atât. Părea ceva desprins dintr-un film Jurassic Park.”

Mătasea thailandeză

Una dintre destinațiile puse pe lista „obiectivelor obligatorii” din Bangkok a fost Muzeul Jim Thompson, cel care a reinventat industria mătăsii în anii ʼ50. „Știam de brandul Jim Thompson de mai mulți ani. Și am ținut neapărat să ajung la casa memorială, să-i cunosc de aproape povestea, să-i admir colecțiile de artefacte. Am vrut să mă îmbrac în hainele tradiționale de la ei, ca o mare iubitoare de mătase ce sunt. Ceea ce am trăit acolo, în Paradisul mătăsii, a fost o experiență unică, oferită de stafful lor.” 

Nicolae al Romaniei si Alina Maria Binder in luna de miere in Thailanda 02 jpg

De altfel, o altă întâlnire „de rang înalt” cu mătasea thailandeză a fost și vizita la Muzeul de Textile „Regina Sirikit”, situat chiar în incinta complexului Grand Palace din Bangkok. Aici, galeriile expun mostre de țesături și ținute de gală, piese din cele mai elaborate țesături tradiționale pe care Majestatea Sa Regina Sirikit le-a apreciat și valorizat întreaga viață. Grație interesului și proiectelor sale, meșteșugurile textile rurale nu doar au fost conservate și stimulate, dar au devenit artă, transmisă mai departe chiar de către nepoata sa, Prinţesa Sirivannavari a Thailandei, designer vestimentar şi păstrătoare de tradiţii.

Thailanda oferă absolut tot ce ai vrea dintr-o vacanță – orice tip de vacanță. Și pleci de acolo cu regretul că a fost prea scurtă călătoria pentru o țară atât de mare, dar și cu visul de a reveni pe noi trasee și alte inedite itinerarii. Eu, unul, aș fi vrut să stau mai mult în Chiang Mai, orașul nordic unde meșteșugurile și tradițiile sunt foarte vii, unde diversele etnii ale triburilor își conservă și expun moștenirea, iar arhitectura și religia buddhistă fac un conglomerat cultural unic”, mai spune Nicolae al României în interviul acordat pentru blogul oficiului de turism thailandez.

FOTO: arhiva personală



Recente pe Ok! Magazine

Marele Duce Henri de Luxemburg si Marea Ducesă Maria Teresa   FOTO Marea Curte Ducală (8) jpg
Regele Frederik, Regina Mary alaturi de Regina Margrethe Foto Profimedia (1) jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg
Prințesa moștenitoare Mette Marit a Norvegiei la Premiile de cercetare medicală, Profimedia (4) jpg
Printesa Eleonore a Belgiei la 16 ani   FOTO Casa Regală (2) jpg
Regina Mary și Regele Frederik foto Daily Mail png
Juan Carlos a abdicat (foto: reuters) jpeg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg
Bradfield, Berkshire, Casa in care a copilarit Kate Middleton   Profimedia, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Cina la care au participat Prințul Harry și Meghan Markle Foto Instagram (2) jpg
Kate, William, Charles și Camilla la recepția diplomatică, Profimedia jpg
Regina Margrethe a II a la Chateau de Cayx 5   Casa Regala jpg
Prințul Edward, Duce de Edinburgh, GettyImages (4) jpg
Nicolae al României și familia (1) jpg
charlene monaco beatrice borromeo profimedia 0864842794 jpg
Regina Letizia a Spaniei alături de Regina Rania a Iordaniei, Profimedia (6) jpg