Un fost angajat al Prințesei Diana refuză să-i jure credință Regelui Charles

4 mai, 2023

Ca răspuns la controversa stârnită de dorința noului monarh ca supușii să-i jure credință, ca odinioară, un fost lucrător de la Palat s-a poziționat fățiș împotriva acestui gest. Care e motivația lui?

Printesa Diana si Patrick Jephson la Chicago   profimedia 0734978551 jpg

Sâmbătă, cei care urmăresc sau care ascultă ceremonialul de încoronare în întreaga lume pot depune un jurământ în fața Regelui Charles, ca parte a noului Omagiu al Poporului. Fiecare cetăţean din Commonwealth va fi încurajat să repete aceste cuvinte: "Jur că îi voi fi credincios Majestăţii Voastre, precum şi moştenitorilor şi succesorilor voştri, conform legii. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!".

Fostul consilier principal al Prințesei Diana, Patrick Jephson, a dezvăluit că nu va depune jurământul de credință la Încoronarea Regelui Charles. Și, din perspectiva cuiva care i-a fost fidel atâta vreme lui Lady Diana, mai ales într-o perioadă în care aceasta suferea din cauza relației pe care Charles o avea în paralel cu Camilla, e de înțeles. Patrick Jephson ne asigură, însă, că nu are nimic personal în alegerea de-a nu-i jura credință lui Charles.

Patrick Jephson   profimedia 0671403098 jpg

Invitat în emisiunea „Good Morning Britain“ de la ITV, el a spus că: "Nu este un lucru personal, pur și simplu mi se pare ne-britanic și cred că este un factor de dezbinare. Adică după aceea să ne întâlnim și să ne întrebăm unul pe altul "tu l-ai făcut, nu-i așa?" - și în momentul al doilea să fim divizați. Nu este foarte unitar. Cred că deja există mii de oameni care servesc Coroana, fără să fie nevoie să depună vreun jurământ de credință fantezist. Ei pur și simplu își văd de viața lor. Forțele armate, serviciile de urgență... nu trebuie să avem oameni care să ne spună «trebuie să spui asta»."

Mai multe pentru tine...

Această reacție vine după ce Graham Smith, directorul executiv al grupului antimonarhie Republic, a criticat cu vehemență jurământul - catalogându-l drept "ofensator, lipsit de ton și un gest care îi disprețuiește pe oameni".

Jurământul va înlocui tradiționalul Omagiu al Paerilor, care anterior extindea jurământul doar la membrii Camerei Lorzilor. În cadrul ceremoniei istorice de sâmbătă, Arhiepiscopul de Canterbury va invita publicul să ia parte la un "mare strigăt în jurul națiunii și în întreaga lume în sprijinul Regelui".

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Irene Urdangarin, nepoata Regelui Felipe  profimedia 0831198343 jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Cele 4 viitoare regine, Leonor, Amalia, Ingrid si Elisabeta jpg
Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0866103621 jpg
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 476990258 jpg
Maxima, Letizia, Amalia, Felipe și Willem la muzeul STRAAT, Profimedia (7) jpg
Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg