Cât costă înmormântarea reginei? Dricul Jaguar, care-i duce sicriul, e creat chiar de ea!

16 septembrie, 2022

Întreaga planetă jelește moartea Reginei Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață pe 8 septembrie, după 70 de ani de domnie. Cât va costa ceremonia funerară de luni, 19 septembrie?

image

Înmormântarea monarhului britanic cu cea mai îndelungată domnie va fi unul dintre cele mai de amploare evenimente din istoria Marii Britanii, la care vor participa șefi de stat din întreaga lume, printre care și președintele american Joe Biden, și alte sute de mii de susținători ai monarhiei.

Înainte de-a muri, regina s-a implicat destul de mult în organizarea propriei înmormântări, iar printre pretențiile ei s-a numărat și faptul că și-a dorit să aibă loc la Westminster Abbey și nu în Capela St. George, unde s-a ținut înmormântarea Prințului Philip, Ducele de Edinburgh. Nu numai că Abbey poate gâzdui mai multe persoane, dar a fost și locul în care regretata regină s-a căsătorit și a fost încoronată.

Un alt aspect de care s-a ocupat Regina Elisabeta a II-a ține de dricul care-i va duce sicriul. Elisabeta a II-a a colaborat îndeaproape cu Jaguar Land Rover pentru a crea un design special pentru ea. Sicriul Majestății Sale este făcut din stejar englezesc și plumb, susține Daily Mail.

Mii de oameni au venit la Westminster Hall pentru a-și aduce omagiul la sicriul Reginei. The Mirror relatează că mulțimea de persoane îndurerate stă și 30 de ore la coadă pentru a face acest lucru, iar guvernul britanic se așteaptă să se adune luni 750.000 de oameni în Londra, orașul fiind plin pentru prima dată, cu această ocazie.

Fără doar și poate, organizarea unui asemenea eveniment este fără precedent! Cât costă oare?

image

Se pare că circulă deja o sumă estimativă pentru înmormântarea de luni. Yahoo! Finance susține că toate costurile se vor ridica la 9 milioane de dolari, bani pe care englezii îi vor scoate din buzunar.  

Mulți se întreabă de ce trebuie să plătească contribuabilii pentru înmormântare, din moment ce familia regală valorează în jur de 28 de miliarde de dolari.

Cea mai mare parte din cost este pentru măsurile de siguranță luate. Având în vedere mulțimea de oameni care va fi prezentă pe străzile din Londra pe 19 septembrie și toți acei președinți de țară care lor participa la ceremonie, e nevoie de multe resurse alocate pentru protecția tuturor.

„Din păcate, o masă mare de oameni poate determina apariția infracțiunilor”, ne explică Bob Broadhurst, fost comandant de poliție. „Trebuie să te descurci cu situații inedite precum copii pierduți, dar și terorism. Siguranța tuturor e prioritară!”, a conchis acesta.

Mai multe pentru tine...

Foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg