Charles nu trebuie să plătească impozit pe averea moștenită. Care este motivul

15 septembrie, 2022
charles922 jpg

Regele Charles nu va trebui să plătească niciun impozit pe averea imensă pe care a moștenit-o de la mama sa din cauza unei legi menite să protejeze averea familiei regale.

Coroana deține în mod oficial active estimate la 15,2 miliarde de lire sterline, în cea mai mare parte deținute de stat, din care aproximativ 25% din profituri sunt date familiei regale ca parte a „subvenției suverane”.

În timpul vieții sale, Regina a strâns o avere personală enormă în valoare de aproximativ 625 de milioane de lire sterline, pe care Charles urmează să o moștenească. Conform legislației Marii Britanii, impozitul pe moștenire se plătește cu 40% dacă se lasă celor dragi bunuri evaluate peste un anumit prag.

Dar, datorită unei clauze convenite în 1993 de prim-ministrul de atunci, Sir John Major, orice moștenire trecută de la „suveran la suveran” peste valoarea de 325.000 de lire sterline este scutită de impozit.

Vorbind la acea vreme, Sir John a spus că circumstanțele unei monarhii ereditare sunt „unice” și necesită „aranjamente speciale” pentru a se gestiona corect.

„Cred că este ideal pentru a proteja independența monarhiei și nu aș dori să stric această independență în niciun fel. Scutirea este necesară pentru a permite familiei regale „un grad de independență financiară față de Guvern. Monarhia ca instituție are nevoie de resurse private suficiente care să îi permită să își continue rolul tradițional în viața națională”.

charles923 jpg

Clauza a fost invocată ultima dată după moartea reginei mame în 2002. Aceasta și-a donat averea de 70 de milioane de lire sterline, inclusiv o colecție de ouă faberge, Reginei.

Oricine, altul decât Charles, care moștenește bani de la suverană va fi obligat să plătească impozit pentru moștenire.

Monarhul nu este obligat să plătească nicio taxă în Marea Britanie. Dar din 1993, Regina a început să plătească impozit pe venit pe bază de voluntariat, iar Charles probabil că va urma exemplul mamei sale.Recente pe Ok! Magazine

Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg
Letizia în SUA (5) jpg
clar2 jpg
Kate Middleton (5) jpg
Meghan Markle si regina Elisabeta  png
Regii Spaniei (6) jpg
bhutan profimedia 0723909669 jpg
tev jpg
charles901 jpg