Cum a născut Meghan? Harry povestește despre mantre, gaz ilariant și reînnoirea jurămintelor de la nuntă

15 ianuarie, 2023

Prințul Harry dezvăluie câteva informații intime despre nașterea celor doi copii ai săi, Archie și Lilibet Diana, în autobiografia sa „Spare”.  

image

Aducând în discuție prima dată când a devenit părinte, Harry povestește despre haosul care domnea pe 6 mai 2019, când fiul său Archie a văzut pentru prima dată lumina zilei, la Spitalul Portland din Londra. Prințul de 38 de ani a scris, în cartea sa, cum a mâncat pui de la Nando și-a inhalat gaz ilariant în timp ce cuplul regal asculta melodii în sanscrită, după cum îi recomandase gravidei regale un medic Ayurvedic.

Proaspătul tătic nu a anunțat pe nimeni când Archie s-a născut, n-a trimis nimănui niciun mesaj și, mai mult de-atât, a ajuns acasă cu familia sa, la Frogmore Cottage, în numai două ore după naștere. Prin comparație, nașterea celui de-al doilea copil al Ducilor de Sussex a fost o adevărat „binecuvântare”.

Doi ani mai târziu, Lilibet s-a născut în California, pe 4 iunie 2021, iar părinții micuței erau mult mai calmi de data aceasta, iar Harry fiind chiar cel care a scos, cu mâinile lui, copilul din burta mamei. Meghan întârziase cu 10 zile termenul stabilit de medic pentru naștere, drept urmare i s-a indus gravidei nașterea la spitalul Porland, în mai 2019.

În timpul primului travaliu al lui Markle, bodyguarzii cuplului regal au comandat pui Nando la spital. Tocmai pentru că emoțiile erau imense, fiind vorba despre primul său copil, Prințul Harry a apelat la gaz ilariant pentru a se relaxa. Cel mai mic fiu al Regelui Charles al III-lea a dezvăluit că acel gaz era menit pentru soția aflată în travaliu, însă el folosise atât de mult, încât de-abia mai rămăsese ceva și pentru Meghan. Angajații lor au fost nevoiți să aducă altă sticlă cu astfel de gaz și pentru gravidă.

Harry își amintește perfect cum Meghan râdea incontrolabil în timp ce sărea pe o bilă medicinală, ca să grăbească nașterea. Ducii de Sussex decoraseră camera din maternitate după propriul plac. Harry adusese aceleași lumânări electrice folosite când a cerut-o de soție pe Meghan, iar Markle a propus să pună o fotografie de-ale Prințesei Diana pe noptiera de lângă pat.

image
Mai multe pentru tine...

În timpul travaliului, cuplul regal a ascultat muzica artistului german Deva Premal, care a transformat mantrele sanscrite în melodii. Când contracțiile s-au intensificat, Meghan s-a băgat într-o cadă cu apă și primit o injecție epidurală, pentru a-i reduce durerile facerii.

Harry a ținut-o pe Meghan de mână cât timp ea l-a adus pe lume pe Archie, iar prima naștere a Ducesei de Sussex a fost destul de complicată, având în vedere că micuțul cap al lui Archie nu era poziționat corespunzător. Ambii părinții au plâns când l-au văzut pentru prima dată pe fiul lor.

„Ce ușurare a fost că n-a mai trebuit să ne facem griji în privința sincronizării, a protocolului și a jurnaliștilor aflați la poarta noastră!”, a spus Harry făcând referire la nașterea lui Lilibet.

În drum spre spital, perechea regală și-a luat niște burgeri și fajitas pentru Meghan, iar, odată ajunși la maternitate, amândoi au făcut un dans destinat mămicilor. Harry și-a dorit ca primul lucru pe care copilul lui urma să-l vadă să fie chipul lui. Așa a și fost, apoi prințul i-a dat-o lui Meghan pe micuța Lili.

Meghan i-a spus ulterior soțului ei că n-a fost niciodată mai îndrăgostită de el ca în timpul nașterii lui Lilibet. La rândul ei, Meghan i-a citit câteva gânduri pe care și le scrisese într-un jurnal, care, pentru Harry, păreau ca o reînnoire a jurămintelor lor de la nuntă.

Simplul fapt că prințul i-a spus fiicei sale că o va proteja întreaga lui viață a reprezentatul „totul” pentru Meghan. În plus, Markle și-a încheiat declarația de dragoste adresată soțului ei spunându-i că el nu este „o rezervă” pentru ea, făcând referire la cartea prințului care s-a simțit toată viața lui ca o rezervă pentru viitorul rege, William.

Foto - Netflix, GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry, în armată  jpeg
FotoJetHarry jpg
Kate Middleton și Prințul William 2022, GettyImages 1239517992 (6) jpg
Regina Letizia atunci și acum  foto   GettyImages jpg
Diana nuntă Charles profimedia 0022089031 jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Getty (3) jpg
harry si meghan B profimedia 0744806273 (1) jpg
Printesa Leonor si Infanta Sofia   GettyImages 1241981523 jpg
Regina Letizia a Spaniei, Profimedia (1) jpg
Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Amalia in turneu in Caraibe   Curacao   pagina oficiala (1) jpg
Printul Edward profimedia 0722891474 jpg
Letizia și Felipe profimedia 0753435345 jpg
Elisabeta Jubileu (2) jpg
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
Prințul Harry   Profimedia jpg
Wales, Kate Middleton și William, Getty (1) jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
camilla
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}