Diana folosea „calea secretă” a Prințesei Margaret pentru a-și aduce iubiții la Palatul Kensington

20 octombrie, 2022
diana si charles profi jpg

Diana și Prințesa Margaret au avut o relație tensionată, care a devenit deosebit de dificilă după confruntarea publică pe care Prințesa a avut-o cu Charles.

Când Lady Diana Spencer a intrat pentru prima dată în familia regală, Prințesa Margaret a întâmpinat-o foarte bine și a început să o însoțească la evenimente sociale la cumpărături. „Întotdeauna am adorat-o pe Margo. O iubesc, a fost minunată pentru mine din prima zi”,  a spus odată tânăra Prințesă de Wales biografului ei Andrew Morton. Dar în următorii ani, legătura lor a început să scârțâie, tensiunile clocotind atunci când mariajul Dianei cu Charles s-a rupt.  

Gareth Russell, autorul cărții „ Do Let’s Have Another Drink: The Singular  Wit and Double Measures of Queen Elizabeth the Queen Mother” , a discutat despre relația dintre Diana și Margaret cu expertul regal Kinsey Schofield. 

După difuzarea interviului Panorama, relația Dianei cu Margaret s-a deteriorat și a a ajuns într-un punct fără întoarcere. La acea vreme nu se știa că materialul a fost obținut într-o manieră înșelătoare.  

„Din ziua și momentul în care interviul Panorama a fost difuzat, Margaret a încetat să îi mai rostească numele pentru o perioadă lungă de timp. Se referea la ea ca fiind fata cu care nepotul meu s-a căsătorit”, spune Russel.

În ciuda relației lor tensionate, Diana și Margaret au rămas vecine la Palatul Kensington.  „Îmi amintesc că am citit că Margaret avea un spațiu de intrare la Palatul Kensington pe unde puteai pătrunde fără ca nimeni să te vadă, așa că acesta era calea pe care prințesa Diana o folosea ca să își aducă iubiții”, susține Schofield.

„Dar Margaret urmărea mereu, așa că, în timp ce Diana se furișa pe acolo și credea că nimeni nu știe nimic,  Prințesa Margaret se uita pe fereastră ca și cum i-ar fi spus „Te văd”.

Diana folosea culoarul secret pentru a-l aduce la Palat pe iubitul ei de atunci, doctorul Hasnat Khan. Potrivit lui Paul Burrell, majordomul prințesei, Khan avea o rutină strictă atunci când o vizita pe Diana. 

În cartea sa, „The Way We Were”, Burrell spune: „Una dintre îndatoririle lui era să se asigure că relația rămâne ascunsă. Îl luam cu BMW-ul dintr-un colț întunecat, un loc de întâlnire convenit. Pe măsură ce ne apropiam de Palat, se urca pe bancheta din spate, apuca covorul, se întindea și îl trăgea peste el. Polițistul de la porți îmi făcea semn să trec”.

Burrell îl aducea pe Dr. Khan la ușa din față a Prințesei Margaret. El spune că acesta era locul ideal pentru a primi oaspeți secreți, deoarece sora mai mică a Reginei insistase ca nicio cameră să nu fie amplasată în această zonă

„Șefa (Diana) nu a fost singura prințesă care ținea la confidențialitate”. Dar, în ciuda eforturilor Dianei de a-și păstra secretă viața amoroasă, mereu era cineva care urmărea.  Burrell explică că zgomotul unui motor de mașină aducea întotdeauna pe cineva la geamul lui Margaret de la Apartamentul 1A, care se afla vizavi de casa Dianei.

Mai multe pentru tine...

Burrell își amintește că Diana spunea: „Nu ratează nimic!”

Prințesa de Wales aștepta la ușa din spate și, după ce îl primea pe Dr. Khan înăuntru, făcea un semn către ferestrele lui Margaret și striga: „Noapte bună, Margo!”

Se spune că Diana a fost devastată de ostilitatea Margaretei. Potrivit lui Russell, loialitatea ei față de Regina Elisabeta a II-a și instituția pe care o reprezenta au dus la disprețul Prințesei pentru Diana. 

Istoricul susține că prințesele aveau diferite „versiuni despre ceea ce ar trebui să fie monarhia”, în ciuda faptului că ambele erau incredibil de puternice”. 

„Margaret nu era atât de liberă. Era o persoană care credea cu adevărat în valorile pe care părinții ei le-au promovat în anii ’40.

Când sicriul Dianei a trecut la înmormântarea ei din 1997, ea nu și-a plecat capul corespunzător. În cartea sa „Elizabeth & Margaret”, Andrew Morton scrie: „În timp ce stăteau în fața porților Palatului Buckingham așteptând trăsura care îi transporta cadavrul, Margaret vorbea cu sora ei despre îmbunătățirea toaletelor de la Palatul Kensington. Atunci când cortegiul funerar a trecut, Regina și-a plecat respectuos, în timp ce Margareta dădea din cap din cap, ca cum și-ar fi dorit să fie în altă parte.

Nu a iertat-o ​​niciodată pe Diana pentru ceea ce considera trădarea familiei regale, nici măcar la moarte”.Recente pe Ok! Magazine

David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston   profimedia 0742014789 jpg
kate-  william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 1237723301 jpg
charles  -camilla
regina deschidere
Printul Philip si Charles   GettyImages 618581246 jpg
biden si sotia jpg
kate-william
meghan - harry
kate middleton william avion jpg
charles - meghan - camilla
kate - william- copii
Printesa Margaret profimedia 0423858100 jpg
Sarah Ferguson 3    Instagram jpg
profimedia 0088036669 jpg
Regina Camilla, Profimedia jpg
camilla - charles
andrew-  fergie