FOTO Casa în care a crescut Prințesa Diana are 90 de camere. Proprietatea e cât tot Manhattanul!

22 martie, 2023

Încă de pe vremea în care nu se căsătorise cu Prințul Charles, adică când era Diana Frances Spencer, Prințesa Inimilor era obișnuită cu un stil de viață îndestulat. Ceea ce înseamnă că nu s-a măritat pentru bani, nu?

image

Diana s-a născut în 1961, pe o proprietate numită atunci Park House, iar părinții ei au fost Frances Roche și John Spencer, cel de-al optulea conte de Spencer. La acea vreme, terenul din Sandringham era deținut de Regina Elisabeta a II-a.

În 1969, părinții Dianei au divorțat, ea rămânând în grija tatălui în Park House, unde a locuit până când bunicul ei a decedat și i-a lăsat moștenire tatălui ei Althorp House. În 1975, când prințesa avea 15 ani, s-a mutat în Althorp House, cunoscută acum drept casa în care a copilărit Prințesa Diana.

Althorp House a fost construită în 1508 de către John Spencer din banii căștigați din oierit. De atunci, palatul impresionant a rămas în familia regretatei Prințese Diana de 19 generații.

Casa părintească a lui Lady Di este una dintre cele mai mari în care ea a locuit vreodată, rivalizând perfect cu Palatul Buckingham. Proprietatea însumează aproape 56.000km pătrați, iar casa în sine are o amprentă la sol de aproape 10.000m pătrați, adică cam cât două terenuri de fotbal întregi. Sau cam cât tot cartierul Manhattan din New York, care are în jur de 55.000km pătrați.

La un moment dat, Casa Althorp deținea cea mai mare colecție privată de cărți din lume, având peste 40.000 de volume. Colecția a fost vândută în 1892 pentru 30 de milioane de dolari, cu care s-a achitat datoria pe care familia o avea la acea vreme.

În total, există 650 de tablouri prin toată casa care are nu mai puțin de 31 de dormitoare și 90 de încăperi. Într-una din camere a fost găzduit, la un moment dat, și Winston Churchill, care a început să-și scrie memoriile acolo.

Unele dintre dormitoarele din casa somptuoasă au fost denumite după personalitățile pe care le-au găzduit la un moment dat. Astfel, există dormitorul Regina Maria, denumit după vizita syveranei britanice din 1913. Apoi mai există și dormitorul Prințul de Wales, după cel care avea acest titlu regal prin anii 1800.

Mai multe pentru tine...

foto - GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințesa Claire a Belgiei, Prințul Aymeric, Profimedia jpg
Familia regală norvegiană, martie 2024, Instagram PNG
Kate Middelton William și Michael Middleton la nuntă GettyImages 113265077 jpg
Isla Savannah Phillips nuntă Meghan Harry 2018 GettyImages 1051955606 jpg
Regina Mary a Danemarcei  cu soțul ei GettyImages jpg
Principele Nicolae al Romaniei repatriat   Casa Majestatii Sale jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Letizia, Felipe, Leonor și Sofia foto profimedia 0815164168 jpg
Regina Camilla foto GettyImages jpg
Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg