FOTO Casa în care a crescut Prințesa Diana are 90 de camere. Proprietatea e cât tot Manhattanul!

22 martie, 2023

Încă de pe vremea în care nu se căsătorise cu Prințul Charles, adică când era Diana Frances Spencer, Prințesa Inimilor era obișnuită cu un stil de viață îndestulat. Ceea ce înseamnă că nu s-a măritat pentru bani, nu?

image

Diana s-a născut în 1961, pe o proprietate numită atunci Park House, iar părinții ei au fost Frances Roche și John Spencer, cel de-al optulea conte de Spencer. La acea vreme, terenul din Sandringham era deținut de Regina Elisabeta a II-a.

În 1969, părinții Dianei au divorțat, ea rămânând în grija tatălui în Park House, unde a locuit până când bunicul ei a decedat și i-a lăsat moștenire tatălui ei Althorp House. În 1975, când prințesa avea 15 ani, s-a mutat în Althorp House, cunoscută acum drept casa în care a copilărit Prințesa Diana.

Althorp House a fost construită în 1508 de către John Spencer din banii căștigați din oierit. De atunci, palatul impresionant a rămas în familia regretatei Prințese Diana de 19 generații.

Casa părintească a lui Lady Di este una dintre cele mai mari în care ea a locuit vreodată, rivalizând perfect cu Palatul Buckingham. Proprietatea însumează aproape 56.000km pătrați, iar casa în sine are o amprentă la sol de aproape 10.000m pătrați, adică cam cât două terenuri de fotbal întregi. Sau cam cât tot cartierul Manhattan din New York, care are în jur de 55.000km pătrați.

La un moment dat, Casa Althorp deținea cea mai mare colecție privată de cărți din lume, având peste 40.000 de volume. Colecția a fost vândută în 1892 pentru 30 de milioane de dolari, cu care s-a achitat datoria pe care familia o avea la acea vreme.

În total, există 650 de tablouri prin toată casa care are nu mai puțin de 31 de dormitoare și 90 de încăperi. Într-una din camere a fost găzduit, la un moment dat, și Winston Churchill, care a început să-și scrie memoriile acolo.

Unele dintre dormitoarele din casa somptuoasă au fost denumite după personalitățile pe care le-au găzduit la un moment dat. Astfel, există dormitorul Regina Maria, denumit după vizita syveranei britanice din 1913. Apoi mai există și dormitorul Prințul de Wales, după cel care avea acest titlu regal prin anii 1800.

Mai multe pentru tine...

foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

harry archie meghan markle jpeg
Nunta Prințesei Madeleine a Suediei cu Christopher O'Neill, în 2013, Foto Getty (6) jpg
Andrea Casiraghi si familia profimedia 0779914475 jpg
Prințul William, Prințul Harry  sursa   Shutterstock jpg
Hussein si Rajwa profimedia 0780889565 jpg
Kate si William getty jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Regina Camilla la Garden Museum (2) jpg
Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank, Getty jpg
Charlene de Monaco profimedia 0780585767 jpg
Regina Letizia profimedia 0781947731 jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, la rugby, Foto Profimedia (1) jpg
charles si camilla profi 8 jpg
diana si harry   profimedia jpg
printesa diana printul william jpg
Regele Charles a revenit la Londra (2) jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg