Întâlnire la cel mai înalt nivel. Ce a discutat Prințul William cu Joe Biden în SUA

3 decembrie, 2022

Președintele american s-a întâlnit cu moștenitorul tronului britanic în Boston, în timpul celor trei zile petrecute de Prințul William și Prințesa de Wales pe tărâm american.

image

Palatul Kensington a dezvăluit că cei doi au înpărtășit amintiri plăcute despre regretata Regină Elisabeta a II-a, cu ocazia întâlnirii lor speciale, dar au „atacat” și alte subiecte. William și Kate Middleton s-au aflat în Boston pentru cea de-a doua ceremonie Earthshot Prize Awards, o inițiativă ambițioasă de-ale prințului de-a propune soluții pentru problemele de mediu cu care se confruntă întreaga omenire.

Prințul William a creat aceste premii fiind inspirat de discursul fostului președinte american John F. Kennedy, din 1962, când a făcut o promisiune incredibilă la acea vreme – că USA va ajunge pe Lună.   

După ce Biden l-a întâmpinat pe William în fața Bibliotecii și a Muzeului Prezidențial JFK, cei doi au stat de vorbă timp de jumătate de oră. Palatul Kensington ne informează că cei doi „au avut o discuție plăcută și prietenească, dar, în același timp, plină de substanță”. Mai mult, William și-a făcut cunoscută ambiția sa cu privire la premiul ceremoniei inițiate de el.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, a dezvăluit că s-a discutat despre prioritizarea măsurilor de combatere a încălzirii globale, dar și despre importanța sănătății mentale.

image
Mai multe pentru tine...

Soții Biden s-au întâlnit cu familia regală britanică de mai multe ori de-a lungul timpului, Joe Biden și soția sa participând, în septembrie, la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, în Londra. Odată aflat în Boston, William a ținut, de asemenea, să-i mulțumească președintelui american că a participat la ceremonia funerară a regretatei regine britanice.  

Călătoria de trei zile a Prințului William și a lui Kate Middleton în Boston marchează prima deplasare a soților regali în SUA din 2014 încoace, când vizitaseră orașul New York. Will și Kate mai fusesră peste ocean după nunta lor din 2011, când au fost în California.

Foto - GettyImages, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Ducii de Sussex și Lilibet PNG
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, primit la Palatul Buckingham de regele Charles al III-lea (foto: Twitter / The Royal Family)
kate si william
Regina Margrethe a II a a Danemarcei trebuie sa treaca printr o operatie la coloana   pagina oficiala (6) jpg
Kate Middleton în vizită la Preet Chandi, după expediția sa în Antarctica, Getty (6) jpg
Sara Parker Bowles, Tom Parker Bowles si Regina Camilla   profimedia 0121576076 jpg
Regina Letizia și Regele Felipe al Spaniei, în ultima zi a vizitei oficiale în Angola (4) jpg
Prințesa Amalia GettyImages 1461791344 jpg
Prințesa Charlene și confidenta ei  foto   Profimedia jpg
Kate si Camilla rosu jpg
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
Printul Harry mesaj WellChild jpg
Printul Edward si Contesa de Wessex Sophie   profimedia 0746501122 jpg
sarah ferguson jpg
kate middleton meghan markle pippa jpeg
harry si meghan jpg
Regina Letizia a Spaniei, în vacanta (2) jpg
Kate Middleton în dungi, Profimedia (3) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}