Medicul care a încercat să-i salveze viața Dianei în tunelul de la Paris face dezvăluiri. Cine l-a contactat după moartea Prințesei

1 septembrie, 2022
dian jpg

Ieri s-au împlinit 25 de ani de când Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

Frederic Maillez se îndrepta către casă în acea noapte fatidică când a văzut Mercedesul negru zdrobit de unul dintre stâlpii tunelului din Paris.

Medicul francez a ajuns primul la fața locului și abia dimineața următoare, când a urmărit știrile la televizor, și-a dat seama cine era de fapt pacienta sa.

 Maillez nu poate uita nici acum acea noapte îngrozitoare, când a văzut un Mercedes fumegând și aproape rupt în două. „Am mers spre mașină. Am deschis ușa și m-am uitat înăuntru”, își amintește Mailliez. „Patru oameni se aflau acolo, doi nu mai aveau reacție, nu mai respirau, iar ceilalți doi, din partea dreaptă, trăiau, dar erau în stare gravă. Pasagerul din față țipa, respira. Iar pasagera, domnișoara, avea capul în jos, și dificultăți la respirație. Avea nevoie de ajutor rapid”, povestește medicul.

Nu a putut ajunge la cele două victime despre care credea că erau moarte, deoarece erau apăsate de peretele din interiorul mașinii stricate. „Am făcut această evaluare medicală rapidă și am sunat la serviciile de urgență pentru a le da adresa accidentului, numărul victimelor și a solicita ambulanțele necesare”.

Medicul nu a realizat pe cine ajuta. „Mi-am dat seama că era cu adevărat frumoasă, dar atenția mea era atât de concentrată pe ceea ce trebuia să fac pentru a-i salva viața, încât nu am avut timp să mă gândesc cine ar putea fi această femeie frumoasă”, a spus el.

Nici măcar prezența paparazzilor de lângă locul accidentului nu l-a făcut să reacționeze, deși își amintește clar blițurile. „Mă gândeam că mulți oameni fac fotografii, nu este neobișnuit să vezi oameni făcând fotografii la Paris. În acel caz, au fost o grămadă de flash-uri', a adăugat el.

Mai multe pentru tine...

Doctorul Maillez a rămas la fața locului până la sosirea serviciilor de urgență. S-a culcat fără să știe că tocmai acordase primul ajutor poate celei mai faimoase femei din lume. „A doua zi dimineață m-am trezit și prietenul meu, Marc,  a deschis televizorul , așa am descoperit că domnișoara pe care am tratat-o ​​aseară este prințesa Diana și murise două sau trei ore mai târziu. A fost un șoc pentru mine”.

Apoi s-a întrebat dacă a făcut tot posibilul pentru a o salva. „Am verificat cu profesorii mei de medicină , cu anchetatorii. Toți au fost de acord că am făcut tot ce se putea”.

Doctorul Maillez a dezvăluit că nimeni din familia regală nu a încercat să ia legătura cu el după moartea Dianei, cu excepția mamei ei, Frances Shand Kydd, care i-a trimis o scrisoare emoționantă de trei pagini.

„Mi-a mulțumit pentru ceea ce am încercat să fac și s-a plâns puțin de comportamentul paparazzilor împotriva ei”, a spus el. „A fost emoționant să primesc acea scrisoare”.

Dr. Maillez s-a abținut să detalieze rănile Dianei, deoarece a spus că vrea să protejeze intimitatea familiei regale.

Aniversarea de ieri i-a trezit multe amintiri din acea noapte tragică, de care își amintește „de fiecare dată când conduce prin tunelul Alma”.



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg