Momentul exact în care Charles și-a dat seama că sufletul lui pereche e Camilla

11 mai, 2023

Charles și Camilla s-au căsătorit în 2005 și sunt împreună de-atunci, însă ei s-au cunoscut în anii ’70. Când l-a lovit mai exact Cupidon pe actualul rege britanic?

image

În ceea ce privește povestea de dragoste dintre Regele Charles și Regina Camilla, au durat câteva decenii bune până cei doi și-au unit destinele. Și asta pentru că suveranul britanic n-a fost niciodată în stare să-și înfrunte propria familie în privința a ceea ce-și dorea el.

Povestea lor de dragoste a început în 1972 cu o notă veselă. „Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău. Cred că aveam ceva în comun…”, i-a spus ea lui la o petrecere. De-atunci până când au reușit să ajungă împreună la altar s-a scurs mult timp și multe lacrimi au fost probabil vărsate.

Durerea lui, a Camillei și-a Prințesei Diana ar fi fost scutită doar dacă Charles ar fi îndrăznit s-o ceară de soție pe femeia vieții lui tocmai atunci când și-a dat seama că era sufletul lui pereche. În schimb, prințul britanic a ales o tânără care nici măcar nu știm dacă l-a făcut vreodată fericit. Și asta doar pentru a face rost de un moștenitor și-a duce moștenirea sa regală mai departe.

Acel moment în care Charles s-a simțit ca străfulgerat s-a petrecut destul de devreme în relația lor. Și, culmea, atunci amândoi erau singuri, nu erau implicați în nicio relație sentimentală cu altcineva.

Conform celor spuse de biograful regal Robert Lacey, în cartea sa Battle of Brothers: William and Harry – The Inside Story of a Family in Tumult, Charles a reușit să identifice un weekend anume petrecut cu Camilla în decembrie 1972, care l-a făcut să-și dea seama pe cine avea alături. Știa că ea era aleasa lui, dar n-a îndrăznit să-și facă cunoscute sentimentele.

Avea plănuită o călătorie cu Marina Regală în ianuarie 1973, care l-ar fi ținut departe până în toamna acelui an. Și-a plecat în acea călătorie, însă, înainte de asta, a luat-o pe Camilla Shand la Portsmouth, ca să-i arate vasul cu care avea să plece. Weekendul următor și l-au petrecut la Broadlands. Într-o scrisoare adresată Lordului Mountbatten, Charles a dezvăluit, cu tristețe, că „a fost ultima dată când am văzut-o timp de opt luni”.

Regele Charles si Camilla Parker jpeg
Mai multe pentru tine...

Au trecut decenii de-atunci, iar introvertitul rege a recunoscut că acel ultim weekend fusese „momentul exact când și-a dat, pentru prima dată, seama că voia cu siguranță să se însoare cu Camilla, că ea era sufletul lui pereche pe această lume. Dar n-a avut curajul de a-i spune ce simțea…”.

Alt biograf regal a precizat că prințul nu se asigurase în niciun fel că ea avea să îl aștepte. „Charles și-a făcut cunoscute sentimentele, dar nu i-a cerut mâna în căsătorie. I-a șoptit tot felul de nimicuri, dar nimic concret. Nu-și luase niciun angajament și nici n-a cerut vreun angajament din partea ei”, a declarat Gyles Brandreth, autorul cărții Charles and Camilla: Portrait of a Love Affair, scrise în 2005. „Câteodată acțiunile pe care nu le facem sunt mai însemnate decât cele pe care le facem”, a conchis acesta.

Până s-a întors Charles de pe mări și oceane, Camilla era deja logodită cu primul ei soț, Andrew Parker-Bowles. În iulie 1973, Camilla s-a căsătorit cu Andrew, cu care a avut doi copii, pe Tom și pe Laura Parker-Bowles, iar Charles a stat pe margine și a privit cum toată fericirea lui s-a năruit. A devenit nașul de botez al fiului ei și doar atât…

După alți șapte ani, a ajuns și Charles la altar, dar alături de Prințesa Diana, nu de cea care i-a fost și-i este sufletul pereche.

foto - GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg