E preferatul lui! Prințul William a primit o sarcină specială de la Regele Charles

24 octombrie, 2022
kate  william profi6 jpg

Prințul William va ajuta la planificarea evenimentului de încoronare a Regelui Charles și se va concentra asupra modului în care ceremonia poate reflecta Marea Britanie modernă.

Surse regale au declarat anterior că încoronarea Regelui Charles nu a fost încă planificată în detaliu, tocmai pentru a reflecta cât mai bine momentul în care are loc”. Nici Palatul Buckingham nu a confirmat încă membrii comitetului de încoronare, dar surse Telegraph spun că noul Prinț de Wales se va asigura că viitoarea încoronare nu va prezenta niciun element „arhaic”, „feudal” și „imperial”.

Încoronarea Regelui Charles va avea loc anul viitor sâmbătă, 6 mai, la opt luni după moartea Reginei Elisabeta, care s-a stins luna trecută, pe 8 septembrie.

În aceeași zi cade și ziua de naștere a lui Archie Mountbatten-Windsor, fiul prințului Harry și al lui Meghan Markle, iar în prezent nu se știe dacă ducele și ducesa de Sussex vor participa la ceremonie.

„Încoronarea va reflecta rolul monarhului de astăzi și va privi spre viitor, în același timp fiind înrădăcinată în tradiții de lungă durată și spectacol”, așa sună anunțul făcut de staff-ul Palatului Buckingham.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat alături de soția sa, Camilla, la Westminster Abby, urmând tradiția altor Regine Consorte. Regina Mamă, Elisabeta, a fost ultima femeie care a deținut titlul și a fost încoronată în 1937.

Se crede că noua regină nu va juca un rol activ în planificarea ceremoniei, spre deosebire de Prințul Philip, care a ajutat la planificarea încoronării Reginei Elisabeta în 1953.

Mai multe pentru tine...

Prințul William este primul moștenitor adult din peste trei generații, întrucât regele Charles avea patru ani când a fost încoronată regina Elisabeta, iar suverana avea 11 ani când tatăl ei, George al VI-lea, a ajuns pe tron.

Se așteaptă ca Prințul William să aibă o poziție consultativă în comitetul de încoronare. El va lua parte la ceremonie alături de soția sa, Kate Middleton.

Telegraph scrie că în prezent au loc discuții pentru a se asigura că ceremonia poate fi modernizată și scurtată.

Datele arată că încoronarea va fi „de mărimea nunții regale” și va aduna  2.000 de oameni, comparativ cu cele 8.000 de persoane care au participat la ceremonia reginei Elisabeta în 1953.

„Este un act de echilibru între dorința de a ne asigura că are tradiție, ceremonie și fast , dar reflectă că ne aflăm într-o epocă puțin diferită față de ultima încoronare din 1953”, mărturisește o sursă regală.

Evenimentul va dura una sau două ore, în timp ce încoronarea Reginei Elisabeta a durat patru ore.

Scaunele de catifea care au fost făcute pentru încoronarea reginei Elisabeta vor fi, de asemenea, înlocuite cu unele mai simple, iar hainele tradiționale vor fi înlocuite cu costume.

Guvernul a mai spus că o sărbătoare bancară se ia în prezent în considerare.



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg