Regele Charles l-a primit pe Regele Felipe al Spaniei la reședința sa de la Clarence House

22 noiembrie, 2022
Regele Charles și Regele Felipe, Getty

Proaspătul rege al Marii Britanii l-a primit cu brațele deschise pe Regele Felipe al Spaniei la Londra, la reședința sa de la Clarence House.

Reuniunea la vârf are loc înainte de întâlnirea monarhului spaniol cu reprezentanții Camerei de Comerț. Cei doi regi au fost foarte relaxați și joviali, căci o îndelungată prietenie îi leagă.

Regele Felipe a fost foarte șic într-un costum bleumarin, cu cravată azurie. Soțul elegantei Regine Letizia este un bărbat foarte prezentabil și elegant, întocmai ca soția sa celebră.

Nici Regele Charles nu a fost mai prejos, costumul Maiestății Sale fiind tot bleumarin, dar cu cravată crem și un detaliu elegant, o batistă de buzunar.

Regele Felipe urma să se vadă cu membrii Camerei de Comerț spaniole, pentru a sărbători cea de-a 135-a aniversare a instituției.

Cei doi regi s-au simțit grozav împreună, se vede din imaginile obținute de fotoreporteri. La un moment dat, simpaticul Rege Felipe l-a prins de braț pe Regele Charles, în timp ce amândoi se amuzau copios.

Regele Charles are 74 de ani, iar Felipe al Spaniei 54 de ani. Relațiile anglo-spaniole sunt foarte bune de zeci de ani, iar Regele Spaniei a venit cu mare drag la Clarence House. Camera de Comerț spaniolă are un important rol în relațiile comerciale dintre Anglia și Spania, notează DailyMail.

Cei doi suverani transmit un mesaj minunat de pace și înțelegere, în aceste vremuri tulburi, când pare că nimic nu mai e sigur.

Întâlnirea este marcantă și reiterează legăturile puternice bilaterale dintre cele două state. Este o zi istorică pentru ambele națiuni, se arată într-o luare de poziție a Camerei de Comerț.

Vizita Regelui Felipe marchează 30 de ani de relații diplomatice bune între Anglia și Spania, iar acum un memorandum s-a semnat pentru a restabili cooperarea între cele două țări.

Charles va fi încoronat anul viitor, în luna mai, și este cel mai vârstnic suveran englez care va fi încoronat. 

Regina Elisabeta a II-a a fost încoronată cu fast la Westminster Abbey, la doar 16 ani după ce regretatul său tată, regele George al VI-a trecuse prin aceeaşi ceremonie.

Ca semn că vremurile se schimbau, încoronarea reginei a fost pentru prima dată transmisă la televizor.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

kate si william
Meghan Markle, Prințul Harry 4 sursa  Profimedia jpg
familia regala din Monaco
Prințesa de Wales 1 foto  GettyImages jpg
kate si william
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Prințesa Kate la Harvard, Getty (6) jpg
harry- meghan
Prințul Harry, Meghan Markle foto  GettyImages jpg
Jow Biden, Prințul William sursa  Profimedia jpg
David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston  profimedia 0742014789 jpg
meghan- harry
kate- william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie  GettyImages 1237723301 jpg
charles -camilla
regina deschidere
Printul Philip si Charles  GettyImages 618581246 jpg
biden si sotia jpg