Regele durerii! Dramele care l-au măcinat încet, dar sigur, pe Charles. Și traumele pot declanșa cancer

7 februarie, 2024

Vestea că monarhul are cancer a căzut ca un trăsnet, întrucât Charles al III-lea este unul dintre cei mai atenți oameni, cu mare grijă la sănătate și bunăstare.

Regele Charles al III lea al Marii Britanii și Camilla, Foto Getty (2) jpg

Maiestatea Sa s-a remarcat încă din tinerețe pentru preferințele sale exclusiviste în materie de alimente și produse pe care le folosește și consumă. Însă cancerul nu apare neapărat doar la persoanele care nu mănâncă bio sau la fumători, ci ține cont de o mulțime de alte lucruri.

Studiile orientate spre descifrarea acestei uluitoare boli sunt din ce în ce mai diverse. Cu siguranță, foarte multe persoane au aflat că și emoțiile contribuie la declanșarea cumplitei boli. Traumele, durerile sufletești, devalorizările profunde, suferințele apăsătoare pot contribui, în timp, la declanșarea cancerului.

Regele Charles al III lea al Marii Britanii, Foto Getty (3) jpg

Deocamdată, nu se știe cu ce tip de cancer a fost diagnosticat Maiestatea Sa, însă medicii au depistat boala după ce s-a intervenit pentru corectarea adenomului de prostată. Se știe însă că nu este vorba de un cancer de prostată. Mulți ar spune: este rege, are tot ce vrea, de ce spuneți că a suferit? Ei bine, suferințele apar și la case mai mari. Fiecare dramă este unică, în funcție de individ. Și dacă nu ne credeți, vă reamintim viața presărată cu durere a lui Charles al III-lea!

Mai multe pentru tine...

Regele spune că acum e optimist în legătură cu diagnosticul său, însă ani la rând a avut o sumedenie de motive care l-au ținut treaz noaptea!

Ca orice investigație psiho-emoțională, vom începe cu copilăria, ”leagănul” celor mai profunde traume!

Charles a venit pe lume într-o familie nobilă, însă nu a crescut fericit. Părinții săi au fost departe de prototipul părinților iubitori. Mama a lipsit cam tot timpul, iar tatăl l-a șicanat frecvent, crezând că în felul acesta îl va face pe blajinul moștenitor regal ”mai bărbat”. Firea lui Charles nu a fost una de mascul alfa, lucru care l-a iritat pe Prințul Philip, la rândul său impactat în copilărie de traume și vicisitudini.

O mare devalorizare a lui Charles a venit odată cu imposibilitatea de a-și trăi povestea de dragoste cu Camilla. S-a însurat cu Diana fără a o iubi ca pe Camilla.

Dramele provenite apoi dintr-un mariaj nefericit au adus și mai multe probleme: divorț, scandal, infidelități, cutremurul provocat de moartea Dianei și sentimentul că a gestionat toată povestea cât se poate de prost. Nici dezaprobările frecvente ale părinților n-au ajutat.

Dacă e să privim în urmă, singura ancoră în viață i-a fost Camilla, soția iubitoare de astăzi care în mod vizibil îi este alături trup și suflet.

Ruptura colosală cu fiul cel mic a fost încă o traumă majoră în viața suveranului. Apoi s-a confruntat cu moartea tatălui său, apoi cu cea a mamei.

Acum, la 75 de ani, pare că s-a mai liniștit, însă mai are de trecut peste această cumpănă: diagnosticul de cancer.

Felul în care a gestionat situația i-a adus un capital de imagine nesperat, căci transparența cu care a tratat lucrurile dovedește că Charles chiar este un suflu nou pentru monarhia britanică.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton, în vizită la o univeritate pe 11 octombrie (8) jpg
Prințul William, Prințul Harry  sursa   Shutterstock jpg
Printesa Anisha Rosnah a Bruneiului si Printul Abdul Mateen   casa regala (7) jpg
Regina Mary a premiat profesorii si cercetatorii   Casa Regala daneza (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, Profimedia jpg
Meghan Markle (8) jpg
Regina Letizia a Spaniei (6) jpg
regele charles cancer jpg
Kate Middleton la recepția diplomatică, Getty (7) jpg
Donald Trump și Printul Harry   Profimedia jpg
Ducele și ducesa de Edinburgh, vizită regală sportivă la Manchester, Profimedia jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert la o gală caritabilă, Palatul regal monegasc 2 jpg
Kate Middleton în roz jpg
Printesa Kako, Printesa Kiko, Printul Fumihito Akishino   GettyImages 2031804183 jpg
Prințesa Estelle a Suediei, Getty Images jpg
Harry si Meghan GETTY jpg
Regele Charles al III lea al Marii Britanii și Camilla, Foto Getty (2) jpg
Meghan Markle   profimedia 0849894016 jpg