Istoricul oncologic al familiei regale britanice. Mai mulți membri au fost diagnosticați cu cancer

6 februarie, 2024

Boala atât de temută este una destul de întâlnită la membrii familiei regale britanice. Mulți reprezentanți importanți ai monarhiei britanice au fost chinuiți de cancer. Și după cum ne spun specialiștii, uneori se transmite genetic.

Regina Elisabeta și Charles, Getty (2) jpg

Multe studii recente însă resping ideea transmiterii genetice, punând declanșarea cancerului pe anumite traume de viață, e adevărat, chiar și transgeneraționale. Cert este că boala intitulată cancer poate fi extrem de imprevizibilă și afectează nu doar oamenii de rând, ci persoane din toate categoriile sociale.

De exemplu, Regele Charles, recent diagnosticat cu cancer are un stil de viață mai mult decât sănătos. Consumă doar produse certificate ecologic și nu stă în poluare. Declanșatorii cancerului, în cazul său, cu siguranță au alte cauze.

Însă așa cum spuneam mai sus, au fost mulți membri regali britanici care au suferit de cancer.

Însăși Regina Elisabeta a murit diagnosticată cu cancer!

Regina Elisabeta a II a  foto   GettyImages jpg

Regina Elisabeta a II-a s-a luptat cu mielomul chiar înainte de moarte. Acesta este o formă de cancer al măduvei osoase, caracterizat printr-o degenerare malignă a unor celule numite plasmocite, care se vor înmulți necontrolat în măduva osoasă. În condiții fiziologice (normale) aceste celule sunt o componentă importantă a sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor, prin producerea de anticorpi.

Printesa Mary de Windsor, Edward, Regele George   profimedia 0116296653 jpg

Regele Edward al VIII-lea a avut cancer la gât. Regina Elisabeta, Regina Mamă, a avut cancer de sân și de colon. Tatăl Reginei Elisabeta, Regele George al VI-lea, a murit de cancer. Acum, Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Palatul a precizat că monarhul britanic actual nu are cancer la prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită, potrivit BBC. Nu s-a detaliat natura cancerului, însă se știe că a fost depistat în stadiu incipient, ceea ce este o sursă de optimism pentru toată lumea.

Mai multe pentru tine...

Totuși familia regală britanică are un istoric oncologic demn de luat în seamă

Regele George al VI-lea, un fumător înrăit, a suferit o pneumonectomie totală stângă în septembrie 1951 pentru ceea ce eufemistic s-a numit „anomalii structurale” ale plămânului său stâng, dar ceea ce în realitate era un carcinom. Medicii săi i-au ascuns acest diagnostic lui, publicului și profesiei medicale. Continuarea hemoptiziei după o intervenție chirurgicală a sugerat că cancerul său s-a extins la plămânul drept. Deși și-a revenit lent și fără incidente după operația sa, regele George al VI-lea a murit brusc și neașteptat în somn la 6 februarie 1952, la vârsta de 56 de ani.

Fratele Regelui George al VI-lea, fostul rege Edward al VIII-lea, care a abdicat din dragoste, a murit de cancer la gât în 1972, la reședința sa de la Paris.

Așadar, mama lui Charles, cât și bunicul său și fratele bunicului său toți s-au stins cu cancer, pe lângă alte complicații dezvoltate. Nu e deloc hazardat să spunem că istoricul oncologic al monarhiei britanice este semnificativ și, în același timp, îngrijorător!

Foto: Getty Images și Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg