Regina Camilla și Brigitte Macron, în albastru regal la banchetul fastuos de la Palatul Versailles

21 septembrie, 2023

Regele Charles și Regina Camilla au ajuns, pe 20 septembrie, la Paris, pentru a se întâlni cu președintele francez și cu soția sa, Brigitte Macron, alături de care au participat la banchetul de stat din Palatul Versailles.

image

Camilla (74) și Brigitte (70) au purtat aceeași nuanță de impact la evenimentul de prim rang, în timp ce președintele Emmanuel Macron și Regele Charles au optat pentru costume negre și papion. Cei doi șefi de stat au fost însoțiți la banchet de diverse celebrități britanice și franceze, de la Hugh Grant și Mick Jagger, cu partenerele lor, la Arsene Wenger și Didier Drogba.   

Regina Camilla și-a asortat ținuta albastră la brățara preferată de la Van Cleef & Arpels, iar Prima Doamnă franceză o optat pentru o curea strălucitoare și manșete asortate.

Printre invitații de seamă de la banchetul de stat organizat la Palatul Versailles s-au numărat șeful Rothschild & Co, David de Rothschild, cu fiica sa, Louise, actrița franceză Charlotte Gainsbourg, dar și demnitari de prim rang.

În cursul zilei de 20 septembrie, Regele Charles al III-a a fost întâmpinat cu urale de poporul francez, iar Camilla s-a bucurat, de asemenea, de o primire călduroasă. Charles s-a simțit în elementul său în timp ce mergea pe străzile pariziene cu Emmanuel Macron și auzea strigându-se de la balcoane „Regele, trăiască Regele!”.

Charles și Macron și-au făcut cadouri unul altuia cu ocazia vizitei oficiale, au stat de vorbă în Palatul Elysée, după care s-au pregătit pentru cina fastuoasă de la palat. Regele și președintele au plantat un copac în grădină, respectând tradiția pe care o avea regretata Regină Elisabeta a II-a. Grădina respectivă mai avea cinci copaci plantați de familia regală britanică, trei dintre ei fiind aleși chiar de mama actualului monarh britanic.

Regele Charles și Regina Camilla au ajuns la Paris în jurul orei 14, în cursul zilei de 20 septembrie, cu un zbor privat din Farnborough. La aeroportul Orly, au fost primiți în mod oficial de Prim-ministrul francez, Elisabeth Borne, în numele președintelui Macron și al guvernului francez.

Vizita Regelui Charles al III-a în capitala franceză fusese plănuită pentru luna martie a acestui an, dar a fost anulată din cauza revoltelor stradale care aveau loc atunci la Paris. Charles și Camilla vor petrece trei zile în Franța.

Mai multe pentru tine...

foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Regele Ferdinand și Regina Maria, Casa Regala1 (1) jpg
Kate Middleton acuzată de rasism foto profimedia 0825740666 jpg
Printul William si Printesa Kate la Royal Variety Performance   GettyImages 1813805244 jpg
Ducesa Sophie (9) jpg
Kate, William, Victoria și Daniel, Profimedia jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Castelul Windsor a fost decorat de Crăciun (4) jpg
Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg
Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg
Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg