Regina Letizia, fost reporter la CNN. Care a fost apogeul carierei sale jurnalistice

3 februarie, 2023

Exact ca în povestea Cenușăresei, Letizia Ortiz Rocasolano a Spaniei s-a născut într-o familie de clasă medie și-a avut un job obișnuit până la începutul anilor 2000, când și-a întâlnit prințul cuceritor și-a intrat, cu drepturi depline, în familia regală a Spaniei.

image

După urcarea pe tron a soțului ei, în 2014, Letizia a devenit una dintre cele mai cunoscute femei din lume. Însă puțină lume cunoaște realizările pe care Regina de astăzi a Spaniei le-a avut la locul ei de muncă, când nici măcar nu visa cu ochii deschiși să devină, într-o bună zi, regină și tot ce făcea, probabil, era să redacteze știri despre capele încoronate ale lumii.

După ce a terminat liceul, Letizia a început cursurile de la Universitatea Complutense din Madrid, după care și-a luat diploma în Jurnalism. După absolvirea facultății, și-a dat masteratul în Jurnalism Audiovizual la Institutul de Studii în Jurnalismul Audiovizual, susține Fox News. Odată studiile încheiate, s-a angajat la ABC, un cotidian din Spania, dar a lucrat și la Bloomberg TV, și la Agenția de Știti EFE.

În octombrie 2017, Regina Letizia a vorbit despre trecutul ei ca reporter pentru ABC atunci când s-a întâmplat să ajungă la Arhiva ABC, unde erau depozitate ziarele din ultimii 114 ani. Royal Central ne-a informat că unele dintre edițiile acestui cotidian conțineau și articole scrise de Letizia. Cariera ei jurnalistică și-a atins apogeul atunci când a devenit reporter la CNN.

Adweek susține că regina a lucrat ca reporter la CNN+, un canal de știri în spaniolă. După ce-a plecat de-acolo, Letizia s-a angajat la agenția de știri TVE, unde, ani la rând, a acoperit unele dintre cele mai mari subiecte ale vremii. Astfel, fosta jurnalistă a abordat subiecte precum alegerile prezidențiale din SUA, dar și atacul terorist din septembrie 2011 de la americani, când cele două turnuri au fost distruse, și războiul din Iraq, din 2003.

Tot atunci a fost anul în care s-a logodit cu Prințul de Aturias. În noiembrie, acesta i-a oferit alesei sale un inel de logodnă cu diamant Baguette 16, în timp ce ea i-a făcut cadou prințului său niște butoni din aur alb și safire și o carte clasică, pe care s-o prețuiască la nesfârșit. Ulterior, Letizia a devenit prima Regină a Spaniei care a provenit dintr-un mediu obișnuit, fără să-i curgă sânge albastru prin vene.

Mai multe pentru tine...

Foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

kate-  william
Leti Letizia GettyImages 1463820452 jpg
Printesa Mary de Windsor, singura aliata a lui Wallis Simpson jpg
harry archie meghan markle jpeg
Seicul Mana al Maktoum si Seica Mahra, fiica emirului Dubaiului jpg
Charles, William și Harry jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei trebuie sa treaca printr o operatie la coloana   pagina oficiala (6) jpg
Meghan Markle ca mămică, profimedia 0761419650 jpg
Charlotte Casiraghi Andrea Pierre GettyImages 1476278226 jpg
Meghan Markle 1  foto   GettyImages jpg
Regele Charles și Emmanuel Macron jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Caroline și Charlene de Monaco GettyImages 1063451102 jpg
Charles Spencer Amelia Kitty profimedia 0226074243 jpg
Printul Philip, Regina Elisabeta, Barack Obama, Michelle Obama   profimedia 0282411211 jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Printesa Beatrice si fiul vitreg Wolfie   profimedia   0746682093 jpg
Charles și Camilla, Profimedia jpg